Έλον Μασκ: Γιατί «κλείδωσε» τον λογαριασμό του στο Twitter για ένα 24ωρο

Ένα προσωπικό πείραμα – για το καλό της πλατφόρμας – ήταν, όπως υποστήριξε, ο ιδιοκτήτης του Twitter Έλον Μασκ το να «κλειδώσει» τον λογαριασμό του για ένα 24ωρο.

Νωρίς την Τετάρτη (1/2) όποιος δεν ακολουθεί τον Έλον Μασκ και εμπαινε στον λογαριασμό του Mr Tweet δεν μπορούσε να δει τις αναρτήσεις του.

Όπως υποστήριξε, το έκανε για να «ελέγξει αν οι χρήστες βλέπουν τα ιδιωτικά του tweets περισσότερο από τα δημόσια».

Πώς άρχισαν όλα

Όλο αυτό το «πείραμα» άρχισε όταν οι χρήστες του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης ισχυρίστηκαν ότι η ρύθμιση ενός λογαριασμού σε «ιδιωτικό» βελτίωνε δραματικά τον αριθμό των like και των προβολών που συγκέντρωναν τα tweet τους.

Όλα άρχισαν όταν ο σχολιαστής Ian Miles Cheong ανέβασε τα αποτελέσματα ενός τεστ, που έδειχναν πως ένα tweet που στάλθηκε όταν ο λογαριασμός του είχε οριστεί ως ιδιωτικός, είχε πολύ μεγαλύτερη απήχηση από το ίδιο tweet που δημοσιεύτηκε όταν ο λογαριασμός του ήταν δημόσιος. Ο Μασκ απάντησε ότι αυτό ήταν «εξαιρετικά ανησυχητικό» και αργότερα υποσχέθηκε να πραγματοποιήσει το δικό του πείραμα.

Ο μεγιστάνας ξεκλείδωσε τον λογαριασμό του περίπου 24 ώρες αργότερα.

«Έκανα τον λογαριασμό μου ιδιωτικό μέχρι αύριο το πρωί για να ελέγξω αν βλέπετε τα ιδιωτικά μου tweet περισσότερο από τα δημόσια μου», έγραψε ο ίδιος στο Twitter.

Είναι το τελευταίο σε μια σειρά πειραμάτων που διεξήγαγε ο Μασκ από τότε που αγόρασε το Twitter για 44 δισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος Οκτωβρίου. Μεταξύ άλλων διοργάνωσε μια δημοσκόπησης στο Twitter για να ρωτήσει τους ανθρώπους εάν θα έπρεπε να παραμείνει Διευθύνων Σύμβουλος.

«Αυτό βοήθησε στον εντοπισμό ορισμένων προβλημάτων με το σύστημα. Θα πρέπει να αντιμετωπιστούν μέχρι την επόμενη εβδομάδα» έγραψε ο δισεκατομμυριούχος, χαρακτηρίζοντας το πείραμά του επιτυχημένο.

Το πρόσφατο δημόσιο τεστ του επιχειρηματία, όμως, δεν μπορεί να έχει καμία επιστημονική αξία, λένε οι ειδικοί. Πρόκειται για ένα άχρηστο πείραμα, που σκοπό έχει απλώς να δημιουργήσει για μία ακόμη φορά…θόρυβο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ