Έλον Μασκ: «Έδιωξαν» την Tesla από το χρηματιστήριο – Αναφορές για ατυχήματα

Η «S&P Dow Jones Indices» αφαίρεσε την κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla Inc του Έλον Μασκ, από τον ευρέως διαδεδομένο δείκτη S&P 500 ESG στο χρηματιστήριο, επικαλούμενη ζητήματα όπως ισχυρισμοί για φυλετικές διακρίσεις και ατυχήματα που συνδέονται με τα οχήματά της με αυτόματο πιλότο.

Η κίνηση, όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε την έντονη αντίδραση μέσω tweet από τον Διευθύνων Σύμβουλο της Tesla και πρόσφατα αγοραστή του Twitter.

Άλλοι παράγοντες που συνέβαλαν στις αλλαγές, που έγιναν από τις 2 Μαΐου, περιλάμβαναν την έλλειψη δημοσιευμένων στοιχείων της Tesla σχετικά με τη στρατηγική χαμηλών εκπομπών άνθρακα, ή τους κώδικες επιχειρηματικής συμπεριφοράς, δήλωσε η Margaret Dorn, επικεφαλής των δεικτών ESG για τη Βόρεια Αμερική, σε συνέντευξή της.

Παρόλο που η Tesla συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών με τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα, είπε η Dorn, τα προβλήματά της και η έλλειψη γνωστοποιήσεων σε σχέση με ομοτίμους του κλάδου θα πρέπει να εγείρουν ανησυχίες για τους επενδυτές που θέλουν να κρίνουν την εταιρεία βάσει περιβαλλοντικών, κοινωνικών και διακυβέρνησης κριτηρίων (ESG).

«Δεν μπορείς απλώς να λάβεις τη δήλωση αποστολής μιας εταιρείας στην ονομαστική αξία, πρέπει να εξετάσεις τις πρακτικές της σε όλες αυτές τις βασικές διαστάσεις», τόνισε.

Οι εκπρόσωποι της Tesla δεν απάντησαν άμεσα σε ερωτήσεις. Αλλά μετά τις αλλαγές του δείκτη, ο Έλον Μασκ, έκανε το εξής «αιχμηρό» σχόλιο στο Twitter: «Το ESG είναι μια απάτη. Έχει οπλιστεί από ψεύτικους πολεμιστές κοινωνικής δικαιοσύνης».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ