Ελληνοτουρκικά τώρα – Ερντογάν: Νέα πρόκληση για το Αιγαίο

Σε ρητορική κλιμάκωσης προς την Ελλάδα για το Αιγαίο και τη Μεσόγειο επέμεινε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε συνδιάσκεψη του ισλαμοσυντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), του οποίου ηγείται. Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, ο αρχηγός του τουρκικού κράτους έκανε λόγο για “προβοκάτσιες” στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, μετονομάζοντας μάλιστα το Αιγαίο σε “Θάλασσα των Νησιών”! “Στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία θα συνεχίσει την παρουσία της, καθώς με την ισχύ της και τις δυνατότητες της θα συνεχίσει να είναι εκεί”, ανέφερε ο Ερντογάν.

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε και η αναφορά του στην Αγια-Σοφιά, καθώς συνέδεσε τη μετατροπή της σε ισλαμικό τέμενος με το τρομοκρατικό χτύπημα στη… Νέα Ζηλανδία.

“Οι τρομοκράτες εκεί είχαν πει ότι θα απελευθερώσουν την Αγιά Σοφιά από τους μιναρέδες. Εμείς τους δώσαμε απάντηση και μετατρέψαμε την Αγια-Σοφιά σε τζαμί”, είπε.

Πρόκειται για μια συνεχιζόμενη ρητορική όξυνσης του Ερντογάν τις τελευταίες εβδομάδες, ενόψει του νέου γύρου διερευνητικών επαφών τον Μάρτιο στην Αθήνα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ