Ελληνοτουρκικά νέα – Μπαχτσελί: Νέο παραλήρημα κατά της Ελλάδας

Ελληνοτουρκικά νέα – Μπαχτσελί: O ακροδεξιός εταίρος του Ερντογάν, γνωστός για τις εμπρηστικές δηλώσεις του, έχει στοχοποιήσει και τον Ιταλό πρωθυπουργό

Σε νέο παραλήρημα επιδόθηκε ο ακροδεξιός Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ηγέτης του εθνικιστικού ΜΗΡ και κυβερνητικός εταίρος του Τούρκου προέδρου Ερντογάν. Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο Μπαχτσελί κατηγόρησε την Ελλάδα για «συνωμοσία» και «προβοκάτσια» σε βάρος της Τουρκίας, με αφορμή την πολυεθνική αεροπορική άσκηση «Ηνίοχος» που διοργανώνεται από την Ελλάδα. Ο Μπαχτσελί, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, ισχυρίστηκε πως η άσκηση «παραβιάζει τον εναέριο χώρο της Τουρκίας», ενώ πρόσθεσε πως η Ελλάδα και άλλες χώρες συνωμοτούν εναντίον της Τουρκίας. O ακροδεξιός εταίρος του Ερντογάν, γνωστός για τις εμπρηστικές δηλώσεις του, έχει στοχοποιήσει και τον Ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Ντράγκι, με αφορμή τον χαρακτηρισμό «δικτάτορας» που ο Ντράγκι χρησιμοποίησε για τον Ερντογάν.

Ο Μπαχτσελί δήλωσε πως η τουρκική ιστορία δεν έβγαλε ηγέτες όπως ο «Ντούτσε» και ο «Φύρερ», χαρακτηρίζοντας «άπειρο και ανίκανο» τον Ιταλό πρωθυπουργό. «Αυτοί που ψάχνουν δικτάτορες θα έπρεπε να κοιτάξουν στη δική τους ιστορία» είπε ο Μπαχτσελί στην κοινοβουλευτική του ομάδα την Τρίτη. Ο ίδιος περιέγραψε τον Ντράγκι ως εν κρυπτώ θαυμαστή του Μπενίτο Μουσολίνι και είπε ότι «ευτυχώς δεν είχαμε ούτε Ντούτσε, ούτε Φύρερ, ούτε φαραώ, ούτε Φράνκο στην ιστορία μας, ούτε τα απομεινάρια των Ναζί ή των μελανοχίτωνων».

 🚩 Βήμα προόδου η συνάντηση Δένδια–Τσαβούσογλου, λένε στην Τουρκία

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ