Έλληνες Κωνσταντινούπολης – Ερντογάν: Έκκληση… για επιστροφή στην Τουρκία

Έλληνες Κωνσταντινούπολης – Ερντογάν: Σύμφωνα με δημοσίευμα της Σαμπάχ, ο Ερντογάν απηύθυνε έκκληση στους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης να επιστρέψουν στην Τουρκία.

Έκκληση Ερντογάν να γυρίσουν οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολη πίσω στην Τουρκία. Αυτό αναφέρει το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Σαμπάχ, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο ιφτάρ που παρέθεσε προς θρησκευτικούς ηγέτες προχθές ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας στο δείπνο, προσκάλεσε τους Έλληνες που “εγκατέλειψαν”, κατά τον Ερντογάν, την Τουρκία τις προηγούμενες δεκαετίες να επιστρέψουν στον τόπο τους. Σήμερα το σύνολο σχεδόν των τουρκικών εφημερίδων προβάλλουν το πολύ καλό, οικείο και ζεστό κλίμα που υπήρξε στο ιφτάρ με τους ηγέτες των άλλων θρησκειών στην Τουρκία, γράφοντας χαρακτηριστικά ότι ο Τούρκος ηγέτης “αγκάλιασε” τις μειονότητες, καταλήγει η ανταπόκριση της Μ. Ζαχαράκη.

“Να έρθουν να προστατεύσουν τη χώρα τους”

Ο τουρκικός Τύπος, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο Ερντογάν είπε κατά την ομιλία του ενώπιον των θρησκευτικών ηγετών: “Ας επιστρέψουν στη χώρα τους οι Έλληνες που πήγαν στην Ελλάδα. Να επιστρέψουν να προστατεύσουν τη χώρα τους”. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις φωτογραφίες που δημοσιεύονται από το δείπνο, ο Ερντογάν κάθεται δίπλα στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ