Έκτακτο διάγγελμα Μπάιντεν για τις αμβλώσεις – Οι αντιδράσεις Ομπάμα, Πελόζι

Όπως ενημέρωσε ο Λευκός Οίκος, ο Τζο Μπάιντεν θα απευθυνθεί με διάγγελμα στους Αμερικανούς πολίτες στις 19:30 ώρα Ελλάδας μετά από την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που καταργεί το συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση, ανατρέποντας την ιστορική απόφαση «Ρόου εναντίον Γουέιντ».

Πελόζι: «Εξωφρενική και σπαρακτική» – Θα την κάνει θέμα των ενδιάμεσων εκλογών

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, δήλωσε ότι η «σκληρή απόφαση» του Ανώτατου Δικαστηρίου, που ανατρέπει την υπόθεση για τις αμβλώσεις, είναι «εξωφρενική και σπαρακτική».

«Σήμερα, το ελεγχόμενο από τους Ρεπουμπλικάνους Ανώτατο Δικαστήριο πέτυχε τον σκοτεινό και ακραίο στόχο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, να αφαιρέσει από τις γυναίκες το δικαίωμα να λαμβάνουν οι ίδιες αποφάσεις για την αναπαραγωγική τους υγεία. Εξαιτίας του Ντόναλντ Τραμπ, του Μιτς Μακόνελ, του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και της υπερπλειοψηφίας τους στο Ανώτατο Δικαστήριο, οι Αμερικανίδες έχουν σήμερα λιγότερη ελευθερία από τις μητέρες τους», ανέφερε η Πελόζι σε δήλωσή της.

Η πρόεδρος της Βουλής υποσχέθηκε ότι οι Δημοκρατικοί θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για να «κατοχυρώσουν τη Roe v. Wade στο νόμο».

«Οι θεμελιώδεις αποφάσεις μιας γυναίκας για την υγεία της είναι δικές της, σε συνεννόηση με τον γιατρό της και τα αγαπημένα της πρόσωπα – και όχι για να υπαγορεύονται από ακροδεξιούς πολιτικούς», υπογράμμισε.

«Αυτή η σκληρή απόφαση είναι εξωφρενική και σπαρακτική. Αλλά μην κάνετε κανένα λάθος: τα δικαιώματα των γυναικών και όλων των Αμερικανών είναι στην ψηφοφορία αυτού του Νοεμβρίου», προειδοποίησε χαρακτηριστικά.

Η αντίδραση από Ομπάμα

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, επέκρινε την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για τις αμβλώσεις, τονίζοντας ότι το δικαστήριο, «όχι μόνο ανέτρεψε σχεδόν 50 χρόνια δεδικασμένου, αλλά υποβίβασε την πιο έντονα προσωπική απόφαση που μπορεί να πάρει κάποιος απέναντι στις ορέξεις πολιτικών και ιδεολόγων – επιτιθέμενο στις βασικές ελευθερίες εκατομμυρίων Αμερικανών».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ