Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Το PKK αρνείται ανάμιξη στη βομβιστική επίθεση

Η ένοπλη αυτονομιστική οργάνωση των Κούρδων της Τουρκίας Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) διέψευσε, με δήλωσή της, πως είχε οποιαδήποτε ανάμιξη στη βομβιστική επίθεση που έγινε χθες, Κυριακή, στην Κωνσταντινούπολη.

Λίγο νωρίτερα, οι τουρκικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία της γυναίκας που συνελήφθη για το αιματοκύλισμα.

Πρόκειται για την Ahlam Albashir, υπήκοο Συρίας, η οποία συνελήφθη, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αστυνομικού Τμήματος της Κωνσταντινούπολης ζωντανή, λίγες ώρες μετά την επίθεση που άφησε 6 νεκρούς και 81 τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο χαροπαλεύουν.

Μάλιστα, η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης έδωσε στη δημοσιότητα την εικόνα της δράστιδος.

Όπως υποστηρίζουν οι αρχές της γείτονος, κατά την ανάκρισή της η δράστις δήλωσε πως εκπαιδεύτηκε ως ειδικός αξιωματικός πληροφοριών από το PKK/PYD/YPG και ότι εισήλθε παράνομα στη χώρα μέσω του Αφρίν για να αναλάβει δράση.

Ομολόγησε πως αυτή είναι πίσω τη βομβιστική ενέργεια στις 16:20 της Κυριακής, έπειτα από εντολή που έλαβε από το αρχηγείο του PKK/PYD/YPG στο Κομπάνι.

Σύμφωνα με τη Yeni Safak η δράστις έφυγε με ταξί από τον τόπο της τραγωδίας και κατευθύνθηκε στην περιοχή Esenler.

Ελληνίδα ανάμεσα στους τραυματίες της έκρηξης

Μία Ελληνίδα βρίσκεται ανάμεσα στους τραυματίες από την πολύνεκρη έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση των τουρκικών αρχών, μεταξύ των τραυματιών από την χθεσινή έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη, είναι Ελληνίδα, η οποία τραυματίστηκε ελαφρά από θραύσμα γυαλιού και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο της πόλης.

Οι προξενικές αρχές παρέχουν κάθε δυνατή αρωγή, αναφερεται στην ανακοίνωση.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ