Έκρηξη Κωνσταντινούπολη: Ο Σοϊλού εμπλέκει την Ελλάδα στην έκρηξη

Έκρηξη Κωνσταντινούπολη: Επίθεση και στις ΗΠΑ για την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: «Δεν δεχόμαστε τα συλλυπητήρια της αμερικανικής πρεσβείας»

Την Ελλάδα εμπλέκει εμμέσως ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού αναφορικά με την πολύνεκρη έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη. 46 άτομα έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής για την έκρηξη στη λεωφόρο Istiklal της Κωνσταντινούπολης, που προκάλεσε σύμφωνα με νεότερο απολογισμό τον θάνατο οκτώ ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων ακόμη. Ανάμεσά τους και η Ahlam Albashir, υπήκοος Συρίας, η οποία σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, «στην ανάκρισή της ομολόγησε ότι εκπαιδεύτηκε ως ειδικός αξιωματικός από την τρομοκρατική οργάνωση του ΡΚΚ και ότι μπήκε στην χώρα παράνομα από την Αρφίν». Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι «η τρομοκράτης του ΡΚΚ πήρε την εντολή για την Κωνσταντινούπολη από το αρχηγείο που βρίσκεται στο Κομπάνι της Συρίας και παραδέχθηκε ότι πυροδότησε τη βόμβα στις 16:20 της Κυριακής (13/11).

Όπως μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet ο Σοϊλού, πέρα από τα πυρά που εξαπέλυσε κατά των ΗΠΑ για τη συνεργασία τους με τις κουρδικές πολιτοφυλακές στη Συρία στον πόλεμο κατά του ISIS, δήλωσε ότι «αν δεν είχαν συλληφθεί» οι ύποπτοι, «θα είχαν διαφύγει σήμερα λαθραία στην Ελλάδα». «Λάβαμε το μήνυμα που μας δόθηκε και ξέρουμε ποιο είναι το μήνυμα. Δεν δεχόμαστε τα συλλυπητήρια της Αμερικανικής Πρεσβείας» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού. «Δεν είμαστε εχθροί κανενός. Θέλω να εκφράσω ότι δεν έχουμε τη δύναμη να αντέξουμε την προδοσία. Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται. Αν δεν τους έπιαναν, θα είχαν διαφύγει λαθραία στην Ελλάδα σήμερα», τόνισε.

Πυρά κατά δυτικών χωρών εξαπέλυσε και ο Φαχρετίν Αλτούν, διευθυντής Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας με ανάρτησή του στο Twitter, όπου υποστήριξε ότι «οι τρομοκρατικές επιθέσεις κατά Τούρκων πολιτών συνιστούν την άμεση και έμμεση συνέπεια της στήριξης ορισμένων χωρών στις τρομοκρατικές οργανώσεις. Πρέπει να σταματήσουν άμεσα την άμεση και έμμεση στήριξή τους εάν θέλουν τη φιλία της Τουρκίας», είπε.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ