Έκρηξη αυτοκινήτου σε βενζινάδικο: Τρομακτικό βίντεο, άμορφη μάζα το όχημα

Έκρηξη αυτοκινήτου σε βενζινάδικο: Είχε τοποθετήσει παράνομα τη δεξαμενή του φυσικού αερίου

Σοκ προκαλεί το video που ακολουθεί με αυτοκίνητο που φέρει σύστημα κίνησης που τροφοδοτείται από CNG να ανατινάζεται κατά τον ανεφοδιασμό του. Μόλις μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου ήταν αρκετά για να γίνει το πίσω μέρος του αυτοκινήτου που θα δείτε στο παρακάτω video μια άμορφη μάζα, έπειτα από την έκρηξη της δεξαμενής αποθήκευσης φυσικού αερίου που βρίσκεται στο πορτμπαγκάζ του. Φυσικά από τις εικόνες που βλέπουμε στο video δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι πήγε στραβά κατά τον ανεφοδιασμό και οδήγησε στην έκρηξη της δεξαμενής CNG του συγκεκριμένου αυτοκινήτου. Κακή συντήρηση από την πλευρά του ιδιοκτήτη ή κάποια αστοχία κατά την εγκατάσταση του συστήματος φυσικού αερίου και ειδικότερα στις σωληνώσεις είναι οι δύο πιθανότερες αιτίες για την έκρηξη της δεξαμενής καυσίμου του σεντάν μοντέλου.

ekriksi autokinito lpg cng

Είχε τοποθετήσει παράνομα τη δεξαμενή του φυσικού αερίου

Σύμφωνα και με το σχετικό ρεπορτάζ για το περιστατικό που έλαβε μέρος στη Βραζιλία, τα τοπικά μέσα και οι αρχές αναφέρουν ότι ο ιδιοκτήτης το συγκεκριμένου αυτοκινήτου είχε τοποθετήσει παράνομα τη δεξαμενή του φυσικού αερίου, η οποία προσγειώθηκε… 60 περίπου μέτρα μακριά από το βενζινάδικο. Η εν λόγω έκρηξη ωστόσο μας δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι εφόσον έχουμε βάλει στο στόχαστρό μας ένα αυτοκίνητο που κινείται με υγραέριο (LPG) ή φυσικό αέριο (CNG), τότε είναι καλύτερο να στραφούμε σε ένα μοντέλο στο οποίο το συγκεκριμένο σύστημα καυσίμου έχει τοποθετηθεί από το εργοστάσιο.

Επίσης σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ελέγχουμε την κατάσταση του συστήματος σύμφωνα και με τις οδηγίες του κατασκευαστή αλλά και να φροντίζουμε να αντικαθιστούμε τις δεξαμενές στην ώρα τους και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα χρονικά όρια. Όπως και να έχει, ευτυχώς τη στιγμή που έγινε η έκρηξη δεν ήταν κανείς μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ δεν φαίνεται να τραυματίστηκε και κάποιος από τους παρευρισκόμενους, αφού η έκρηξη προκλήθηκε λογικά από αυξημένη πίεση και όχι από αυξημένη θερμοκρασία που θα μπορούσε να αυξήσει το ρίσκο ανάφλεξης του φυσικού αερίου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ