Εκλογές στην Κύπρο: Xριστοδουλίδης (32.04%) και Μαυρογιάννης (29.60%) στο δεύτερο γύρο

Νίκος Χριστοδουλίδης με ποσοστό 32.04% (127.305 ψήφους) και Ανδρέας Μαυρογιάννης με ποσοστό 29.60% (117.627 ψήφους) ήταν αυτοί που έκοψαν το νήμα και περνάνε στον δεύτερο γύρο των Προεδρικών εκλογών της Κύπρου

Με καταμετρημένο το 100% των ψήφων στην Κύπρο για την ανάδειξη νέου ΠτΔ, οι τρεις πρώτοι υποψήφιοι λαμβάνουν:

Ν. Χριστοδουλίδης: 32.04%

Α. Μαυρογιάννης: 29.58%

Α. Νεοφύτου: 26.11%.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου με ποσοστό 26.11% (103.755 ψήφους) δεν κατάφερε να περάσει στον δεύτερο γύρο, γεγονός που πυροδοτεί ντόμινο εξελίξεων στον Δημοκρατικό Συναγερμό. Ήδη από νωρίς το βράδυ της Κυριακής ορίστηκε συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου του Κόμματος που θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα..

Από αύριο οι δυο βασικοί υποψήφιοι Χριστοδουλίδης-Μαυρογιάννης, τα κόμματα και οι πολιτικές ομάδες που τους στηρίζουν θα αρχίζουν τις επαφές προκειμένου να βρούν εκείνες τις συμμαχίες που θα τους οδηγήσει στον λόφο του Προεδρικού την επόμενη Κυριακή.

kiprosss

Ανδρέας Μαυρογιάννης: Από αύριο επαφές με όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις

Σήμερα μίλησε ο λαός, η ετυμηγορία του είναι σαφής και με τιμά, δήλωσε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης. «Σας κοιτώ στα μάτια και σας ζητώ αυτή τη μάχη να τη δώσουμε μαζί», είπε και πρόσθεσε ότι από αύριο το πρωί θα έχει επαφές με όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου.

Αβέρωφ Νεοφύτου: Όταν κινηθούν οι διαδικασίες θα είμαι υποψήφιος στον ΔΗΣΥ

«Ένα κόμμα με αρχές και αξίες και με ανθρώπους που παραμένουν δίπλα από τον ΔΗΣΥ σε αυτά που πιστέψανε την ενωμένη Κύπρο την δυνατή οικονομία για να έχουμε αξιοπρεπείς πολίτες» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου. Όπως είπε, το αποτέλεσμα είναι απολύτως είναι σεβαστό, «έχω ήδη συγχαρεί τους ανθυποψηφίους μου για την επιτυχία τους να περάσουν στον β γύρο».

«Δώσαμε» όπως είπε «ένα σκληρό αγώνα στις πλέον αντίξοες συνθήκες φέραμε ένα αποτέλεσμα πολύ κοντά στο ποσοστό του κόμματος στις βουλευτικές εκλογές».

«Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου που με εμπιστεύτηκαν στάθηκαν στις αρχές τους και πορεύθηκαν μαζί μας παρά την προσπάθεια της διάσπασης. Και δεν ευχαριστώ μόνο τους Συναγερμικούς αλλά και όσους συστρατεύθηκαν.

Πρέπει να έχουν ψηλά το κεφάλι γιατί παρέμεινε προσηλωμένοι και υπερασπίστηκαν αξίες που αργά ή γρήγορα η απόφαση για την επόμενη μέρα είναι συλλογική με ισχυρότατες θεσμικές διαδικασίες τα όργανά του θα αξιολογήσουν το αποτέλεσμα και την περαιτέρω στάση μας. ένα το σίγουρο ένα το βέβαιο ο ΔΗΣΥ θα παραμείνει ενωμένος και δυνατός, πρωταγωνιστής.

Πρωταγωνιστής δεσμευμένος σε αυτή την υψηλή αποστολή μπροστά σε όσα έχετε κάνει όχι μόνο στους τελευταίους μήνες αλλά και όσα κληροδότησε ο Κληρίδης με τις αρχές τις αξίες και τα πιστεύω. Φάρος για τον ΔΗΣΥ οι αρχές του για εθνική δικαίωση, δυνατή οικονομία και αξιοπρεπείς πολίτες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ