Έκανε πίσω η Adidas: «Πράσινο φως» στο κίνημα Black Lives Matter να χρησιμοποιήσει τις τρεις ρίγες

Η Adidas απέσυρε τελικά το αίτημα που είχε καταθέσει στο Γραφείο Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ, με το οποίο ζητούσε να απορρίψει την αίτηση του Black Lives Matter για τη χρήση ενός σήματος με τρεις παράλληλες ρίγες.

Η γνωστή εταιρεία αθλητικών ειδών είχε υποστηρίξει ότι ο σχεδιασμός του Black Lives Matter Global Network Foundation θα δημιουργούσε σύγχυση με το διάσημο εμπορικό σήμα που χρησιμοποιεί η Adidas για πάνω από 70 χρόνια. Ωστόσο, μόλις 48 ώρες μετά, η Adidas έκανε στροφή 180 μοιρών.

«Η Adidas θα αποσύρει την αντίθεσή της στην αίτηση εμπορικού σήματος του Black Lives Matter Global Network Foundation το συντομότερο δυνατό», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας, χωρίς να δώσει εξηγήσεις για την απόφαση.

Πηγή κοντά στην εταιρεία είπε στο Reuters ότι η στροφή αυτή προκλήθηκε από τον φόβο ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να παρερμηνεύσουν την ένσταση, ως κριτική για την αποστολή του Black Lives Matter, το οποίο ιδρύθηκε μετά τον πυροβολισμό του άοπλου μαύρου έφηβου Τρέιβον Μάρτιν το 2012 και έγινε ευρέως γνωστό κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που ακολούθησαν τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό το 2020.

Τον Νοέμβριο του 2020, η BLMGNF υπέβαλε αίτηση για κατοχύρωση εμπορικού σήματος για ένα σχέδιο τριών λωρίδων, το οποίο είπε ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε προϊόντα όπως ρούχα, εκδόσεις, τσάντες, βραχιόλια και κούπες.

Στην ανακοίνωση που υποβλήθηκε στο Γραφείο Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ την Δευτέρα, η Adidas δήλωσε ότι το προτεινόμενο σχέδιο BLMGNF «ενσωματώνει τρεις ρίγες με τρόπο που μοιάζει συγκεχυμένα με το σήμα τριών λωρίδων στην εμφάνιση και τη συνολική εμπορική εντύπωση».

Ο Γερμανός κατασκευαστής είπε την Δευτέρα ότι χρησιμοποιεί το λογότυπο με τις τρεις λωρίδες από το 1952 και ότι το σχέδιο είχε από τότε αποκτήσει «διεθνή φήμη και τεράστια δημόσια αναγνώριση».

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι οι καταναλωτές που είναι εξοικειωμένοι με τα αγαθά και τις υπηρεσίες της «είναι πιθανό να υποθέσουν» ότι τα προϊόντα με το σήμα του αιτούντος «προέρχονται από την ίδια πηγή ή ότι συνδέονται, συνδέονται ή συνδέονται με ή χρηματοδοτούνται από την Adidas».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ