«Είναι δύσκολο για έναν άνδρα και μια γυναίκα ακόμη και να μιλήσουν»: Ο Ολιβερ Στόουν, ο κορυφαίος σκηνοθέτης για τις υπερβολές του #MeToo

Θέση για το #metoo και τις καταγγελίεςπ ου βλέπουν συνεχώς το φως της δημοσιότητας πήρε ο κορυφαίος σκηνοθέτης, Όλιβερ Στόουν.

Με αφορμή τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο συνάδελφός του Πολ Χάγκις είπε στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica ότι πιστεύει ότι το κίνημα κατά της σεξουαλικής βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών σημαίνει ότι είναι δύσκολο πλέον για έναν άνδρα και μια γυναίκα να μιλήσουν ιδιωτικά, καθώς όλα πλέον μπορεί να παρεξηγηθούν και να καταλήξουν σε καταγγελία.

Ο Χάγκις, ο σκηνοθέτης της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας του 2006 Crash, συνελήφθη και κρατήθηκε στη νότια Ιταλία , όταν μια 28χρονη γυναίκα τον κατηγόρησε ότι της επιτέθηκε δύ φορές μία στο κρεβάτι και το πρωινό.

«Αυτές οι ειδήσεις δεν θα μπορούσαν να έχουν συμβεί στη χειρότερη δυνατή στιγμή», είπε ο Στόουν μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα.

«Η αλήθεια είναι ότι στην εποχή του MeToo οι ευαισθησίες γύρω από αυτό έχουν αυξηθεί υπαρχει δηλαδή κατηγορία για το οτιδήποτε.

«Τώρα είναι δύσκολο για έναν άνδρα και μια γυναίκα να μιλήσουν σε έναν ιδιωτικό, οικείο χώρο. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει μετά. Είναι πάντα καλύτερα αν είστε τρεις», είπε.

Ο Χάγκις είπε στον δικαστή ότι το φερόμενο ως θύμα, τον επισκέφτηκε στο Ostuni στην περιοχή της Απουλίας, όπου συμμετείχε σε ένα φεστιβάλ κινηματογράφου, και είχε συναινετικό σεξ μαζί του.

Η γυναίκα που τον κατηγορεί, από πλευράς της είπε ότι ο Χάγκις διείσδυσε με τη βία δύο φορές και την ανάγκασε σε στοματικό σεξ μία φορά, προτού την αφήσει σε τοπικό αεροδρόμιο.

Ο δικαστής είπε ότι το φερόμενο θύμα είχε εκφράσει «σαφή και ρητή απροθυμία να κάνει σεξ».

Ο Χάγκις λέγεται ότι είχε «απόλυτη ανικανότητα να ελέγξει τα ένστικτά του» από το δικαστήριο.

Ο Χάγκις και η γυναίκα θα εξεταστούν τις επόμενες μέρες.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ