ΕΕ -ΗΠΑ: Σχέδιο για την βελτίωση των σχέσεων στην μετά-Τραμπ εποχή ετοιμάζουν οι Βρυξέλλες

Η ΕΕ επιδιώκει την συγκρότηση νέας σύμπραξης με τις ΗΠΑ για να ξεπεράσει τις εντάσεις της περιόδου Τραμπ και για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που θέτει η Κίνα, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για σχέδιο το οποίο θα παρουσιαστεί τους Ευρωπαίους ηγέτες κατά την σύνοδο κορυφής της 10ης και 11ης Δεκεμβρίου. Το σχέδιο προτείνει την ανασύσταση των ευρω-αμερικανικών σχέσεων σε τομείς όπως η θέσπιση ψηφιακού ρυθμιστικού πλαισίου ή η αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού.

«Ως ανοικτές και δημοκρατικές κοινωνίες και ως οικονομίες της αγοράς, η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι ΗΠΑ συμφωνούν για την στρατηγική πρόκληση που συνιστά η αυξανόμενη διεθνής αυτοπεποίθηση της Κίνας, ακόμη και αν δεν συμφωνούμε πάντοτε για το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για την αντιμετώπισή της», αναφέρεται στο κείμενο, το οποίο προτείνει την υιοθέτηση μίας νέας διατλαντικής ατζέντας κατά την διάρκεια συνόδου κορυφής Ευρωπαϊκής Ενωσης – ΗΠΑ η οποία θα διεξαχθεί κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021, σύμφωνα με το δημοσίευμα των FT.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή του άρθρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ