Διπλό το αίτημα Μπάιντεν στο Κογκρέσο για Τουρκία – Και αναβάθμιση και πώληση 40 νέων F-16

Όχι ένα αλλά δύο τα αιτήματα της Τουρκίας για τα F-16 τα οποία σύμφωνα με όλες τις εξελίξεις έχουν πάρει τον… δρόμο τους.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι το αίτημα της Τορκίας είναι διπλό και μάλιστα αφορά σε αναβάθμιση και εξαγορά 40 F-16.

Τα αιτήματα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές εξετάζονται, ενώ ο ίδιος ο αξιωματούχος τόνισε πως «η σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο είναι πιο απαραίτητη από ποτέ».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η Wall Street Journal αποκάλυψε ότι προετοιμάζεται το έδαφος για την πώληση 40 F-16, πυραύλων και ραντάρ αξίας άνω των 400 εκατ. δολαρίων.

Αμερικανοί και Τούρκοι αξιωματούχοι συνηγορούν υπέρ της συμφωνίας για τα F-16, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε να συμβάλει στην αποκατάσταση των αμερικανοτουρκικών σχέσεων, οι οποίες δέχτηκαν ισχυρό πλήγμα μετά την επιλογή της Άγκυρας να αγοράσει S-400 από τη Ρωσία. Ορισμένοι Αμερικανοί βουλευτές, συμπεριλαμβανομένων υψηλόβαθμων Δημοκρατικών και στα δύο σώματα του Κογκρέσου, αντιτίθενται στην πώληση αεροσκαφών, επικαλούμενοι αντιρρήσεις για τους δεσμούς της Άγκυρας με τη Ρωσία και ανησυχίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα εντός της Τουρκίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ