Δανία: Μινκ… ζόμπι πετάγονται από τους ομαδικούς τάφους προκαλώντας ανατριχίλα [βίντεο]

Ανατριχιαστικές εικόνες από το σημείο ομαδικής ταφής των μινκ, που θανατώθηκαν αφότου διαπιστώθηκαν κρούσματα κορωνοϊού, με τα κουφάρια των ζώων να αναδύονται από το έδαφος παρότι θάφτηκαν ένα μέτρο από την επιφάνεια της γης.

Οι εικόνες που θυμίζουν χολιγουντιανή ταινία αποκάλυψης με ζωντανούς νεκρούς προέρχονται από το στρατιωτικό συγκρότημα Holstebro, στα βορειοανατολικά της Δανίας. Θυμίζουμε πως η κυβέρνηση της χώρας προχώρησε στη θανάτωση περισσότερων από 15 εκατομμύρια μινκ, τα οποία εκτρέφονται στη χώρα για τη γούνα τους, έπειτα από τον εντοπισμό μιας μετάλλαξης του κορωνοϊού.

Το φαινόμενο των μινκ-ζόμπι εξήγησε η αστυνομία

Αρχικά, η
είδηση πως τα νεκρά μινκ πετάγονταν από
το έδαφος έμοιαζε με σενάριο επιστημονικής
φαντασίας. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της
αστυνομίας Τόμας Κρίστενσεν επιβεβαίωσε
το φαινόμενο, το οποίο και περιέγραψε
ως απόλυτα φυσικό. «Αέρια δημιουργούνται
κατά την αποσύνθεση, με αποτέλεσμα τα
κουφάρια των ζώων να πρήζονται και σε
εξαιρετικές περιπτώσεις να εξέρχονται
του εδάφους» είπε ο Δανός αστυνομικός.

Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως τα νεκρά μινκ περιλούστηκαν με αντιστηπτικό και καλύφτηκαν με ασβέστη προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν μόλυνση από τα κουφάρια των ζώων. Ωστόσο, όπως φαίνεται το ένα μέτρο βάθος, στο οποίο θάφτηκαν τα νεκρά ζώα δεν ήταν αρκετό. Παράλληλα, το σημείο της ταφής φυλάσσεται προκειμένου να αποτραπεί η επίσκεψη πολιτών που θα θελήσουν να δουν το σημείο, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Βίντεο: Τα μινκ ζόμπι έφεραν ανατριχίλα στη Δανία

Το περιστατικό
προκάλεσε σειρά δημοσιευμάτων στη
Δανία, με την εφημερίδα National
Berlingske να αστειεύεται γράφοντας πως
«νεκρά ζόμπι μινκ βγαίνουν από τους
τάφους ζητώντας εκδίκηση». Οι αρχές θα
επιχειρήσουν να προσθέσουν περισσότερο
χώμα πάνω από τους ομαδικούς τάφους.

«Κανένα άλλο περιστατικό της μετάλλαξης που προέρχεται από τα βιζόν και είναι γνωστή ως Cluster 5, δεν έχει εντοπιστεί από τις 15 Σεπτεμβρίου, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Ινστιτούτο που είναι αρμόδιο για τις λοιμώδεις νόσους (SSI) εκτιμά πως αυτή η μετάλλαξη είναι πολύ πιθανό να έχει εξαλειφθεί», ανέφερε σε ανακοίνωσή του την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Γεωργίας στη Δανία, ανακοινώνοντας την άρση της πλειονότητας των περιορισμών που είχαν επιβληθεί στην πληγείσα περιοχή.

Ωστόσο, η επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μαζικές θανατώσεις μινκ, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των εκτροφέων που διαμαρτυρήθηκαν με τα τρακτέρ στους δρόμους της Κοπεγχάγης.

Αυστηροί
περιορισμοί λόγω κορωνοϊού στη Δανία

Αυτοί
οι περιορισμοί, που τέθηκαν σε ισχύ στις
5 Νοεμβρίου, δραστικοί για τα κριτήρια
της Δανίας (περιορισμός των μετακινήσεων,
κλείσιμο μπαρ, καφέ και εστιατορίων
κυρίως), αφορούσαν επτά πόλεις της
Βόρειας Γιουτλάνδης και 280.000 ανθρώπους.
Επρόκειτο να διαρκέσουν έως τις 3
Δεκεμβρίου.

Ο εντοπισμός αυτής της μετάλλαξης του κορωνοϊού είχε οδηγήσει την κυβέρνηση να δώσει εντολή για τη θανάτωση όλων των εκτρεφόμενων βιζόν που ανέρχονται σε 15 εκατομμύρια και πλέον. Όλα τα βιζόν της πληγείσας περιοχής θανατώθηκαν και η θανάτωση των υπόλοιπων ζώων είναι σε εξέλιξη.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ