Χιονοστιβάδα Πολωνία: Τραγικός θάνατος για δύο σκιέρ

Τραγικό θάνατο βρήκαν στο ελεγχόμενο από την Ινδία Κασμίρ δύο Πολωνοί σκιέρ από χιονοστιβάδα, που έθαψε τα θύματα κάτω από το χιόνι, όπως ανέφεραν οι τοπικές Αρχές. H χιονοστιβάδα έγινε κοντά στο τουριστικό θέρετρο Γκουλμάργκα του Κασμίρ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας 21 άτομα διασώθηκαν από το φονικό περιστατικό. «Στη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης 19 αλλοδαποί υπήκοοι και δύο ντόπιοι οδηγοί διασώθηκαν. Δυστυχώς, δύο αλλοδαποί υπήκοοι έχασαν τις ζωές τους στη χιονοστιβάδα. Οι σοροί τους εντοπίστηκαν και έχουν ανασυρθεί», ανέφερε η αστυνομία.

Η κωμόπολη Γκουλμάργκ βρίσκεται στην οροσειρά Πιρπαντζάλ στα δυτικά Ιμαλάια και τουρίστες και σκιέρ, τόσο από την Ινδία όσο και από ολόκληρο τον κόσμο την επισκέπτονται στη διάρκεια ολόκληρη του έτους. Η περιοχή γύρω από την Γκουλμάργκ βρίσκεται υπό τον αυστηρό έλεγχο των ενόπλων δυνάμεων της Ινδίας καθώς συνιστά το de facto σύνορο μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν.

Χιονοστιβάδες είναι συχνές στην περιοχή και σε κάποιες περιπτώσεις έχουν προκαλέσει θύματα μεταξύ Ινδών και Πακιστανών στρατιωτών που έχουν αναπτυχθεί στα διαφιλονικούμενα σύνορα. Το 2010 τουλάχιστον 17 Ινδοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από χιονοστιβάδα στη διάρκεια εκπαιδευτικών ασκήσεών τους στην Γκουλμάργκ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ