Χιλή: Διαμαρτυρήθηκαν με ένα νεκρό λιοντάρι έξω από το Προεδρικό Μέγαρο

Το άψυχο σώμα ενός λιονταριού μπροστά από το Προεδρικό Μέγαρο της Χιλής εξέπληξε τους περαστικούς, την Παρασκευή (20/01), καθώς οι εργαζόμενοι του ζωολογικού κήπου διαμαρτυρήθηκαν κατά της κυβερνητικής υπηρεσίας, την οποία και κατηγορούν για το θάνατο του αιλουροειδούς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Reuters, δίπλα στο πτώμα του Δία, δηλαδή ενός αρσενικού λιονταριού 14 ετών, μια πινακίδα έγραφε «Η κυβέρνηση σκοτώνει τα ζώα», καθώς έκπληκτοι περαστικοί έβγαζαν φωτογραφίες και βίντεο. Οι ιδιοκτήτες του ζωολογικού κήπου κατηγορούν την Υπηρεσία Γεωργίας και Κτηνοτροφίας (SAG), η οποία απαιτούσε νάρκωση προκειμένου να διαβαστούν τα μικροτσίπ των ζώων.

«Η SAG μάς ανάγκασε να αιχμαλωτίσουμε και να αναισθητοποιήσουμε όλα τα ζώα μας για να διαβάσουμε τα μικροτσίπ τους», δήλωσε ο Σέζαρ Τσανάμπα, νομικός εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου της πόλης του Λος Άντζελες, η οποία βρίσκεται περίπου 470 χιλιόμετρα νότια του Σαντιάγο, της πρωτεύουσας της Χιλής. «Τους είπαμε ότι τα ζώα αντιμετωπίζουν τους ίδιους κινδύνους από την αναισθησία όπως και οι άνθρωποι», πρόσθεσε ο Σέζαρ Τσανάμπα, τονίζοντας: «Μας ανάγκασαν να βάψουμε τα χέρια μας με αίμα».

Από την πλευρά της, η SAG ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η νάρκωση είναι συνήθης διαδικασία για την ασφάλεια του ζώου και του προσωπικού. «Δυστυχώς, ένα από τα ζώα που υποβλήθηκαν σε αυτή τη διαδικασία, πέθανε», προστίθεται στη συγκεκριμένη ανακοίνωση.

Πάντως, ο Σέζαρ Τσανάμπα δήλωσε ότι η SAG θα πρέπει να έχει πιο έμπειρους και ικανούς υπαλλήλους, ώστε να μην απαιτείται αναισθησία μόνο για την ανάγνωση των μικροτσίπ. Η SAG σημείωσε ότι η διαμαρτυρία παραβίασε την αξιοπρέπεια των ζώων και ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά εναντίον του ζωολογικού κήπου, το οποίο κατηγόρησε για «ανεπαρκή χειρισμό των ζώων».

Η Αστυνομία απέκλεισε την περιοχή έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και, αργότερα, απομάκρυνε το νεκρό λιοντάρι.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ