Χαμός για το «El Diablo»: Άνδρας μπήκε στο ΡΙΚ και έβριζε τους εργαζόμενους (Βίντεο)

«Κόκκινο πανί» για χριστιανούς πολίτες στην Κύπρο. Ζητούν την απόσυρσή του τραγουδιού «El Diablo».   

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις εκ μέρους χριστιανών πολιτών στην Κύπρο, μετά από την ανακοίνωση πως το τραγούδι που επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει τη χώρα στη φετινή Eurovision είναι το «El Diablo» (ελληνιστί «Ο Διάβολος»).  

Αυτήν τη φορά, ένας άνδρας εισέβαλε στον προαύλιο χώρο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης της Κύπρου (ΡΙΚ) και άρχισε να φωνάζει στους εργαζομένους που βρίσκονταν εκεί πως το συγκεκριμένο τραγούδι είναι «βλάσφημο».

Ο άνδρας συλλήφθηκε με τις κατηγορίες της απειλής, της διατάραξης κοινής ησυχίας και της λεκτικής βίας και αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

Ήταν ένας από τους διαμαρτυρόμενους για τραγούδι που ερμηνεύει η Ελένη Τσαγκαρινού. Υποστηρίζουν πως το «El Diablo» προσβάλλει τον χριστιανισμό, υποστηρίζοντας τον σατανισμό.

ΚΥΠΡΟΣ

Σύμφωνα, δε, με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, θεολόγοι, καθηγητές στα σχολεία της Κύπρου, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην επιλογή του «El Diablo» και ζήτησαν την απόσυρσή του, επειδή, κατά του ίδιους, υποδηλώνει αφιέρωση και αγάπη προς τον σατανά.  

Υπενθυμίζεται πως χριστιανοί αντέδρασαν από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης. Ζητούν η χώρα να μη συμμετάσχει με το «El Diablo» στον διεθνή διαγωνισμό τραγουδιού και μάλιστα ανήρτησαν σχετικό ψήφισμα στην διαδικτυακή πλατφόρμα Avaaz.

«Αγαπητοί συμπολίτες, η συμμετοχή της Κύπρου στο Διαγωνισμό της Eurovision με το τραγούδι EL DIABLO είναι σκανδαλώδης για εμάς τους Χριστιανούς. Ενώστε μαζί μας τη φωνή διαμαρτυρίας», αναφέρουν.

ΚΥΠΡΟΣ

Στις 24 Φεβρουαρίου, τo Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου και η Panik Records ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του music video για το «El Diablo», με το οποίο η Έλενα Τσαγκρινού θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Eurovision 2021.

Το «El Diablo» έγραψαν οι παγκοσμίου φήμης δημιουργοί Thomas Stengaard, Jimmy «Joker» Thornfeldt, Laurell Barker και Oxa.

Το music video, σε σκηνοθεσία Γιώργου Μπενιουδάκη, είναι σύγχρονο και δυναμικό όπως το «El Diablo» και με πρωταγωνίστρια την Έλενα Τσαγκρινού, πλαισιωμένη από άνδρες χορευτές.

Την ενδυματολογική εικόνα υπογράφει η διεθνώς καταξιωμένη Ελληνίδα σχεδιάστρια Σίλια Κριθαριώτη.

Τη χορογραφία επιμελήθηκε η επιτυχημένη Αμερικανίδα χορογράφος Chali Jennings. 

Δείτε το:

https://youtu.be/HRIvhTSUDnU 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ