Αυξάνεται εκ νέου η ένταση στο Κοσσυφοπέδιο: Αναπτύχθηκαν 350 αστυνομικοί στη Μιτρόβιτσα

Περίπου 350 άτομα από τις ειδικές αστυνομικές μονάδες του Κοσσυφοπεδίου εισήλθαν στο βόρειο τμήμα του και μπήκαν στην πόλη Μιτρόβιτσα σύμφωνα με τον επικεφαλής του Γραφείου της σερβικής κυβέρνησης για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, Πέταρ Πέτκοβιτς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη (8/12).

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, περίπου 300-350 αστυνομικοί με αλεξίσφαιρα γιλέκα και ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου με μακρύκανα όπλα, με πλήρη πολεμικό εξοπλισμό και σε τεθωρακισμένα οχήματα γύρω στις 8:30 μ.μ.(τοπική ώρα) εισέβαλαν στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια», τόνισε ο Πέτκοβιτς, προσθέτοντας ότι στη συνέχεια οι δυνάμεις ασφαλείας πήραν θέσεις και «κυριολεκτικά κατέλαβαν και απέκλεισαν ολόκληρη την πόλη της Μιτρόβιτσα».

«Απόψε ο Αλμπίν Κούρτι συνέχισε τις παράνομες και βίαιες ενέργειες που αποσκοπούν στην κατοχή του βόρειου Κοσσυφοπεδίου και των Μετοχίων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με τις συμφωνίες των Βρυξελλών, η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου δεν έχει δικαίωμα να εισέλθει στο βόρειο τμήμα της επαρχίας που κατοικείται από Σέρβους χωρίς την άδεια των ηγετών των τεσσάρων σερβικών δήμων.

Η Αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου ανακοίνωσε προηγουμένως ότι θα αυξήσει την παρουσία της στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου τις επόμενες ημέρες και πρόσθεσε ότι «η διατήρηση της δημόσιας τάξης, η εγγύηση της ασφάλειας, η προστασία της ζωής και της περιουσίας όλων των πολιτών χωρίς διάκριση, είναι μεταξύ των βασικών στόχων της».

«Η προτεραιότητα της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου είναι να διασφαλίσει την ασφάλεια για όλους τους πολίτες, επομένως, αξιολογώντας την τρέχουσα κατάσταση και τις τάσεις στους βόρειους δήμους, η αστυνομία θα αυξήσει την παρουσία της αστυνομίας στο βορρά τις επόμενες ημέρες για να επιτύχει τους στόχους. Η Αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου παρακολουθεί και αναλύει διαρκώς τα γεγονότα στη χώρα, πραγματοποιώντας εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων βάσει των οποίων λαμβάνει τα απαραίτητα, εύλογα και νόμιμα μέτρα για την εφαρμογή νόμων και αποφάσεων των κρατικών αρχών του Κοσσυφοπεδίου» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ