Αυτοκτόνησε πρώην προπονητής Ολυμπιακών Αγώνων μετά από κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Άσκησε λεκτική, σωματική και σεξουαλική κακοποίηση εναντίον πολλών νεαρών γυναικών. Απέφυγε τον επερχόμενο δημόσιο διασυρμό ο προπονητής.   

Ο John Geddert, ο προπονητής της ομάδας γυμναστικής γυναικών των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, βρέθηκε νεκρός χθες Πέμπτη.   

Κατηγορείτο για 24 κακουργήματα, τα οποία σχετίζονταν με κακοποίηση νεαρών αθλητών, ανακοίνωσε η Γενική Εισαγγελέας του Μίσιγκαν, Dana Nessel. 

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το γραφείο της κ. Nessel, τονίζεται πως ο Geddert άσκησε λεκτική, σωματική και σεξουαλική κακοποίηση εναντίον πολλών νεαρών γυναικών. 

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο 63χρονος αντιμετώπιζε κατηγορίες που περιελάμβαναν εμπορία ανθρώπων, εγκληματική σεξουαλική συμπεριφορά και ψευδή κατάθεση σε αστυνομικό, σύμφωνα με την ενημέρωση από το γραφείο της κ. Nessel. Χθες, Ο Geddert αναμενόταν να παραδοθεί και να του απαγγελθούν οι κατηγορίες που τον βάρυναν.  

«Το γραφείο μου έχει ενημερωθεί ότι το πτώμα του John Geddert βρέθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης. Πρόκειται για αυτοκτονία. Αυτό είναι ένα τραγικό τέλος μιας τραγικής ιστορίας, για όλους τους εμπλεκόμενους», δήλωσε η κ. Nessel.

«Ο John Geddert κατηγορείτο πως χρησιμοποίησε βία, απάτη και εξαναγκασμό εναντίον των νεαρών αθλητών που πήγαν σε αυτόν για προπόνηση γυμναστικής», προσέθεσε η Nessel.

Ο Geddert αντιμετώπιζε 14 κατηγορίες καταναγκαστικής εργασίας που είχαν ως αποτέλεσμα τραυματισμό, έξι κατηγορίες ανθρώπινης σωματεμπορίας ανηλίκου για καταναγκαστική εργασία και μία καταγραφή για συνεχιζόμενη εγκληματική επιχείρηση, εγκληματική σεξουαλική συμπεριφορά πρώτου βαθμού, εγκληματική σεξουαλική συμπεριφορά δεύτερου βαθμού και ψευδή κατάθεση σε αστυνομικό κατά τη διάρκεια έρευνας βίαιου εγκλήματος

Μεταξύ άλλων, ο Geddert ήταν ο πρώην ιδιοκτήτης του φημισμένου Twistars Gymnastics Club στο Μίσιγκαν. Ήταν ένα από τα μέρη όπου ο Larry Nassar, πρώην γιατρός γυμναστικής, είχε παραδεχτεί σεξουαλική κακοποίηση νεαρών αθλητών.  Έκτοτε, το Twistars έχει πωληθεί και μετονομαστεί.

Πηγή: CNN 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ