Η Αυστρία βοηθά την Ινδία με εμβόλια αξίας 2 εκατ. ευρώ

Η Αυστρία βοηθά την Ινδία, όπου η πανδημία φαντάζει ανεξέλεγκτη, σε ένδειξη αλληλεγγύης.   

Η Αυστρία βοηθά την Ινδία με εμβόλια CoVid-19 αξίας δύο εκατομμυρίων ευρώ, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών, αναφέροντας ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση συνασπισμού αποφάσισε στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου να διαθέσει τα χρήματα από το Ταμείο Καταστροφών Εξωτερικού, και η παράδοση των εμβολίων να γίνει μέσω του Αυστριακού Ερυθρού Σταυρού.

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν κοινού αιτήματος του ομοσπονδιακού καγκελάριου και αρχηγού του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς, του αντικαγκελαρίου και αρχηγού των συγκυβερνώντων Πράσινων Βέρνερ Κόγκλερ και του υπουργού Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.

«Η υποστήριξη και η αλληλεγγύη προς την Ινδία σε αυτήν τη σοβαρή κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι φυσικά αυτονόητες για την Αυστρία, την πανδημία μπορούμε να νικήσουμε παγκοσμίως αν συνεργαστούμε», τόνισε ο Αυστριακός καγκελάριος .

«Τώρα ήλθε η ώρα να κοιτάξουμε προς τα εκεί, να συνενώσουμε τις δυνάμεις μας και να παράσχουμε βοήθεια – και μάλιστα γρήγορα», επισήμανε ο αντικαγκελάριος Βέρνερ Κόγκλερ, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για «τρομακτικές εικόνες», που καλούν όλους σε δράση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ