Αυστρία: Δεν δώσαμε και δεν θα δώσουμε θανατηφόρα όπλα στο Κίεβο

Ο Αυστριακός καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ επανέλαβε σήμερα Παρασκευή (7/10) τη στάση της χώρας του κατά της αποστολής θανατηφόρων όπλων για την υποστήριξη της Ουκρανίας.

«Προμηθεύουμε προστατευτικό εξοπλισμό: κράνη, γιλέκα, μη θανατηφόρα όπλα. Θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε αυτή τη γραμμή», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Νωρίτερα, η Wall Street Journal ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνούνται να μεταφέρουν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS στην Ουκρανία, φοβούμενοι ότι τα πλήγματα με αυτά τα πυρομαχικά στην Κριμαία θα επιδεινώσουν τη σύγκρουση.

Ζελένσκι: Δώστε μας κι άλλα όπλα

Θυμίζουμε ότι χθες Πέμπτη ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε από τους Ευρωπαίους ηγέτες όπλα για να εμποδίσουν «τα ρωσικά άρματα να πάνε στη Βαρσοβία ή την Πράγα», επτά μήνες μετά τη ρωσική εισβολή στη χώρα του.

«Πρέπει να τιμωρηθεί ο επιτιθέμενος», είπε στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του προς τους 44 ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών που συγκεντρώθηκαν στην Πράγα.

«Αυτόν τον πόλεμο πρέπει να τον κερδίσουμε τώρα, ώστε ο ρωσικός στόλος να μην μπορέσει να μπλοκάρει άλλα λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα, τη Μεσόγειο ή σε οποιαδήποτε άλλη θάλασσα. Ώστε τα ρωσικά άρματα να μην φτάσουν στη Βαρσοβία ή την Πράγα», πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ