Αστεροειδής κοντά στη Γη: Η εντυπωσιακή «μπάλα φωτιάς» που φώτισε τον ουρανό

Αστεροειδής κοντά στη Γη: Έγινε ορατός από τον ουρανό σε αρκετό κόσμο.

Μία εντυπωσιακή “μπάλα φωτιάς” πέρασε τόσο κοντά από τη Γη τη Δευτέρα, που φώτισε τον ουρανό της Φλόριντας. Αναλυτικότερα το πέρασμα της καταγράφηκε σε κάμερες και ήταν ορατό σε όσους παρατηρούσαν τα άστρα από τη Φλόριντα έως τις Μπαχάμες καθώς, όπως υπολογίζεται βρέθηκε περίπου 9.300 μίλια πάνω από τον πλανήτη στις 10.19μ.μ. ET. Ένα τηλεοπτικό συνεργείο στο δυτικό Παλμ Μπιτς, η κάμερα ασφαλείας σε σπίτι στο Πάρκλαντ ήταν μεταξύ αυτών που κατέγραψαν το γεγονός. Αλλά και άλλοι ανέβασαν το υλικό που είχαν στη βάση δεδομένων AMS, ενώ οι κάτοικοι του Γκραντ Μπαχάμα έκαναν λόγο για ηχητική έκρηξη.

Δείτε ακόμη: Χιλιάδες τόνοι διαστημικής σκόνης πέφτουν κάθε χρόνο στην Γη

Αστεροειδής

Ο αστεροειδής πέρασε κοντά στην Γη

Σύμφωνα με τον Guardian, την Τρίτη ξεκίνησε η διαμάχη σχετικά με το τι ήταν αυτό του οποίου έγιναν μάρτυρες. Μερικοί ειδικοί πιστεύουν ότι ήταν αστεροειδής 2021 GW4, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά πριν από πέντε ημέρες από αστρονόμους στο Mount Lemmon SkyCenter στην Αριζόνα και υπολογίστηκε ότι θα ταξιδέψει επικίνδυνα κοντά τη Δευτέρα σε έναν αριθμό δορυφόρων σε τροχιά γύρω από τη Γη, ο κοντινότερος από τους οποίους είναι μόλις 1.200 μίλια μακριά.

Αστερια

Τι λένε οι αστρονόμοι

Έχοντας σχεδόν το μέγεθος ενός μικρού αυτοκινήτου, ο αστεροειδής θα καιγόταν στην ατμόσφαιρα της Γης. Ωστόσο, το πέρασμα λιγότερο από το ένα πέμπτο της απόστασης της Γης από τη Σελήνη, συνεχίζει να θεωρείται ένα από τα πιο κοντινά των τελευταίων χρόνων. Μερικοί πιστεύουν ότι το αντικείμενο θα μπορούσε να ήταν ένα κομμάτι από τον αστεροειδή. Ο αστρονόμος Jonathan McDowell του Κέντρου Αστροφυσικής του Χάρβαρντ -Σμιθσόνιαν δήλωσε ότι το αντικείμενο ήταν μια συνηθισμένη μπάλα φωτιάς που δεν είχε σχέση με τον GW4. Μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης περισσότερα από 200 άτομα είχαν υποβάλει αναφορές και βίντεο στο AMS, καθιστώντας το γεγονός ένα από τα μεγαλύτερα στη βάση δεδομένων το 2021.

Δείτε ακόμη:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ