Αποστολή Σπύρος Σιδέρης: Αλαουντίνοφ – Ο μουσουλμάνος στρατηγός της ειδικής μονάδας «Αχμάτ»

Φτάνοντας στο Λουγκάνσκ, ακολουθώντας τη διαδρομή όπου ζουν οι Έλληνες της Αζοφικής, καταγράφοντας τις εξελίξεις που συμβαίνουν στην περιοχή όπου στα δυτικά μέσα ενημέρωσης δεν υπάρχει σχεδόν καμιά ενημέρωση, το όνομα που ακουγόταν πιο συχνά ήταν 49χρονου στρατηγού Αλαουντίνοφ.

Ο 01, όπως αποκαλούν τον Απτί Αρόνοβιτς Αλαουντίνοφ, είναι ο Διοικητής της ειδικής μονάδας «Αχμάτ» από το 2022 και ενεργεί στην περιοχή του Λουγκάνσκ. Η μονάδα εντάσσεται στο στρατό της Ρωσική Ομοσπονδίας. Μια διαθρησκευτική μονάδα όπου χριστιανοί και μουσουλμάνοι στρατιωτικοί και στρατιώτες συνυπάρχουν, καταρρίπτοντας πολλά μυθεύματα γύρω από το ρόλο των τσετσένων στις επιχειρήσεις στην περιοχή του Ντονμπάς.

Μουσουλμάνος στο θρήσκευμα ο Αλαουντίνοφ και γεννημένος στο Γκόρνι της Τσετσενίας, σπούδασε νομική και μέχρι το 2001 εργάστηκε ως εισαγγελέας, ενώ έχει βαθιά γνώση των μονοθεϊστικών θρησκειών. Είναι το δεξί χέρι του Ραμζάν Καντίροφ, ηγέτη της Τσετσενικής Δημοκρατίας.

Στα χαλάσματα που άφησαν πίσω τους οι Ουκρανικές δυνάμεις κοντά στο Σεβεροντονέτσκ, συναντήσαμε μια μονάδα από τις δυνάμεις της «Αχμάτ» που και μόνο στο άκουσμα του ονόματος του Αλαουντίνοφ από του στρατιώτες, γινόταν εμφανής η λατρεία που έτρεφαν για τον στρατηγό τους.

Έχοντας βιώσει τον πόλεμο με σκληρό τρόπο ο Αλαουντίνοφ, καθώς έχασε τον πατέρα και τον μεγαλύτερο αδελφός του στις μάχες εναντίον των μονάδων του αποσχισθέντα Τζοχάρ Ντουντάγιεφ στα μέσα της δεκαετίας του ’90, στον πρώτο πόλεμο της Τσετσενίας, ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική αναλαμβάνοντας καίριες θέσεις στην Τσετσενική Δημοκρατία.

Λάτρης της πειθαρχίας και ιδιαίτερα της στρατιωτικής, ανέλαβε την Διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή του Λουγκάνσκ, όπου υπό τις οδηγίες του «απελευθέρωσε», όπως μας είπαν, μεγάλες περιοχές από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Παρόλο που έχει περάσει η αντίληψη ότι η μονάδα «Αχμάτ» έχει αντάρτικη δομή και είναι μια μουσουλμανική εξτρεμιστική μηχανή, στην πραγματικότητα αυτό που είδαμε είναι ότι είναι μια πολυεθνική και διαθρησκευτική μονάδα που μάχεται με τους διεθνείς κανόνες πολέμου, σεβόμενη τους αμάχους και επικεντρώνεται αποκλειστικά σε στρατιωτικούς στόχους.

Όσο παράξενο κι αν ακούγεται ή φαίνεται, η συνύπαρξη μεταξύ των στρατιωτών από διαφορετικά θρησκευτικά πιστεύω είναι αρμονική, καταρρίπτοντας το αφήγημα για ιερό πόλεμο των μουσουλμάνων που σκοτώνουν χριστιανούς κι έχει περάσει σε μεγάλη μερίδα των μέσων ενημέρωσης της Δύσης.

Εξάλλου σε οχήματα της μονάδας «Αχμάτ» πέρα από την φωτογραφία του Αχμάτ Καντίροφ όπου γράφει «Αχμάτ-Δύναμη», υπάρχει και ο Σταυρός με το «ΑΡΧΩ» από το θρησκευτικό σύμβολο Α-Ω που συμβολίζει ότι ο Θεός είναι η αρχή και το τέλος.

Στην μονάδα «Αχμάτ» υπάρχουν και Έλληνες. Μερικές εκατοντάδες, όπως μας είπαν, μάχονται σ’ αυτή τη μονάδα, ενώ ιδιαίτερη μνεία γίνεται για τον «Γκρεκ» τον Έλληνα που είναι το δεξί χέρι του Αλαουντίνοφ.

Εδώ να σημειώσουμε ότι η μονάδα «Αχμάτ» για περισσότερο από ένα μήνα διαφύλαξε την ακεραιότητα του Ελληνικού Προξενείου στην Μαριούπολη για να μην λεηλατηθεί.

alaountinof1

alaountinof2

alaountinof3

alaountinof4

alaountinof5

alaountinof6

alaountinof7

alaountinof8

alaountinof9

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ