Απίστευτος Τραμπ: Έθαψε την Ιβάνα σε γήπεδο γκολφ για να πάρει απαλλαγή από φόρους

Η οικογένεια Τραμπ αποχαιρέτησε την Ιβάνα και η ταφή της έγινε σε ένα χώρο γηπέδου γκολφ. Κοντά στην πρώτη τρύπα του Trump National Golf Club στο Bedminster του Νιου Τζέρσεϊ.

Γιατί ο Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε το ιδιόκτητο γήπεδο γκολφ για τελευταία κατοικία της πρώτης του συζύγου;

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian o φορολογικός κώδικας στο Νιου Τζέρσεϊ απαλλάσσει τη γη που χρησιμοποιείται ως νεκροταφείο από όλους τους φόρους και κάθε είδους επιβαρύνσεις. Έτσι, με την επιλογή αυτή για τον τόπο ταφής της πρώτης συζύγου του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, ο Τραμπ εξασφαλίζει ευνοϊκή φορολογική αντιμετώπιση. Η οικογένεια Τραμπ έχει στην κατοχή την επιχείρηση γκολφ σε πολιτεία όπου οι φόροι ιδιοκτησίας και γης είναι ιδιαίτερα υψηλοί.

Σύμφωνα με έγγραφα που δημοσίευσε η ProPublica, η οικογένεια Τραμπ προσπάθησε προηγουμένως να ορίσει ένα κοντινό ακίνητο στο Χάκετστοουν του Νιου Τζέρσεϊ ως μη κερδοσκοπική εταιρεία νεκροταφείων.

Όμως η Ιβάνα Τραμπ, η οποία πέθανε νωρίτερα αυτό το μήνα σε ηλικία 73 ετών μετά από πτώση στο σπίτι της στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, είναι το πρώτο άτομο που είναι γνωστό ότι θάφτηκε στο γήπεδο του γκολφ, όπου ο Ντόναλντ Τραμπ και η οικογένειά του περνούν πολύ χρόνο στο καλοκαίρια.

Σύμφωνα με τον φορολογικό κώδικα του Νιου Τζέρσεϊ, οι εταιρείες νεκροταφείων δεν απαλλάσσονται μόνο από φόρους ακίνητης περιουσίας, συντελεστές και επιβαρύνσεις ή φόρους ιδιοκτησίας, αλλά και από φόρους επιχειρήσεων, φόρους επί των πωλήσεων, φόρους εισοδήματος και φόρους κληρονομιάς, σύμφωνα με το Insider.

Η Μπρουκ Χάρινγκτον, καθηγήτρια κοινωνιολογίας στο κολέγιο Ντάρτμουθ στο Νιου Χάμσαϊρ, έγραψε στο Twitter το Σάββατο ότι είχε εξετάσει τους ισχυρισμούς ότι η ανάπαυση της Ιβάνα Τραμπ μπορεί να ωφελήσει τον φορολογικό σχεδιασμό του πρώην συζύγου της.

«Ως φορολογικός ερευνητής, ήμουν δύσπιστος για τις φήμες ότι ο Τραμπ έθαψε την πρώην σύζυγό του σε αυτό το θλιβερό μικρό οικόπεδο στο γήπεδο γκολφ του στο Μπέντμινστερ του Νιου Τζέρσεϊ μόνο για φορολογικές ελαφρύνσεις. Οπότε έλεγξα τον φορολογικό κώδικα του NJ και παιδιά…είναι μια τριπλή φοροαποφυγή. Ο φόρος περιουσίας, εισοδήματος και επί των πωλήσεων, όλα εξαλείφθηκαν», έγραψε ο Χάρινγκτον, αφού άρχισαν να εμφανίζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απόψεις που κατηγορούσαν τον Τραμπ ότι υποκινείται επιδιώκοντας φορολογική απαλλαγή.

Ο Χάρινγκτον αργότερα δημοσίευσε στο Twitter τον πλήρη φορολογικό κώδικα του Νιου Τζέρσεϊ για τη γη του νεκροταφείου. Αν και δεν υπάρχει όρος για την ποσότητα των ανθρώπινων λειψάνων που απαιτούνται προκειμένου να πληρούν τις προϋποθέσεις, οι πωλήσεις στεφάνων, μεγαλύτερες αειθαλείς συνθέσεις, λουλούδια και άλλα παρόμοια είδη φορολογούνται.

Η ίδια δήλωσε έκπληκτη για τις φορολογικές προτάσεις και κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ ντροπή για τα τρία παιδιά που απέκτησαν μαζί, την Ιβάνκα, τον Ντον Τζούνιορ και τον Έρικ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ