Απειλή «γαργάλημα» Μπάιντεν σε Πούτιν για την Ουκρανία

Δείτε την προειδοποίηση του Μπάιντεν στον Πούτιν, για την περίπτωση που η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία.

Την παραμονή της πολυαναμενόμενης βιντεοκλήσης μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν και του Ρώσου ομολόγου του Βλαντιμίρ Πούτιν ο Λευκός Οίκος έδωσε το στίγμα του: εάν η Ρωσία επιτεθεί στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να επιβάλλουν οικονομικά μέτρα και να ενισχύσουν τις στρατιωτικές δυνάμεις τους στην ανατολική Ευρώπη, χωρίς όμως να φτάσουν μέχρι την άμεση στρατιωτική απάντηση.

Δηλαδή, εάν η Ρωσία κηρύξει πόλεμο στην Ουράνια, τότε οι ΗΠΑ θα «γαργαλήσουν» τη Μόσχα για να υποχωρήσει. Μα πώς αλλιώς να σχολιαστεί η παραπάνω… λεόντεια απειλή που εξεστόμισαν οι ένοικοι του Λευκού Οίκου. Ύστερα από αυτήν τη εξέλιξη, ο Πούτιν αναμένεται να πάει σα βρεγμένη γάτα στη βιντεοκλήση. Είναι πιθανόν να φαντάστηκαν έτσι οι Αμερικανοί – ικανοί είναι.

Ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου ανέφερε στους δημοσιογράφους τα μέτρα που οι ΗΠΑ είναι πρόθυμες να ενεργοποιήσουν.

«Εάν κινηθεί ο Πούτιν, θα υπάρχει αυξημένη ζήτηση από τους συμμάχους μας» στην ανατολική Ευρώπη για «περισσότερους στρατιώτες, δυνατότητες και ασκήσεις» και «οι ΗΠΑ θα ανταποκριθούν θετικά», είπε η πηγή αυτή.

Ο αξιωματούχος άφησε ωστόσο να εννοηθεί ότι δεν εξετάζεται προς το παρόν μια άμεση στρατιωτική απάντηση εκ μέρους των ΗΠΑ, στην περίπτωση επίθεσης στην Ουκρανία.

Η Ουάσινγκτον φαίνεται ότι προκρίνει, εάν υπάρξει εισβολή στην Ουκρανία, έναν «συνδυασμό» πολλών στοιχείων: τη στήριξη του ουκρανικού στρατού, την επιβολή ισχυρών οικονομικών κυρώσεων στη Ρωσία και «την ουσιαστική αύξηση της στήριξης και των δυνατοτήτων των συμμάχων μας στους κόλπους του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ