Άνθισαν νωρίτερα οι περίφημες κερασιές της Ουάσινγκτον – Εντυπωσιακές εικόνες

Νωρίτερα άνθισαν οι περίφημες κερασιές της Ουάσινγκτον λόγω του ασυνήθιστα θερμού χειμώνα και το ετήσιο Φεστιβάλ των ανθισμένων πανέμορφων δέντρων θα γιορταστεί κανονικά φέτος.

Η γιορτή προσελκύει κάθε χρόνο πάνω από 2 εκατομμύρια επισκέπτες που θέλουν να ζήσουν την μοναδική εμπειρία και να φωτογραφίσουν την μαγευτική ανθοφορία των δέντρων.

Η περίοδος ανθοφορίας συνήθως εκτείνεται μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και την θερμοκρασία, και διαρκεί περίπου 2-3 εβδομάδες. Το φεστιβάλ που διαρκεί πάνω από 5 εβδομάδες περιλαμβάνει πάρτι, παρελάσεις και πικ νικ.

Στην Ουάσιγκτον, ιστορικά, η κορύφωση των ανθών της κερασιάς ξεκινά κοντά στις 4 Απριλίου, αλλά φέτος η κορύφωση ξεκίνησε σχεδόν δύο εβδομάδες νωρίτερα, στις 23 Μαρτίου, όπως αναφέρει η Wall Street Journal, επικαλούμενη την Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου.

Η πρόεδρος του Φεστιβάλ Ανθισμένων Κερασιών, Νταϊάνα Μέιχιου ανέφερε πως οι φετινές ημερομηνίες άνθισης δεν είναι πρωτόγνωρες, αν και στα 23 χρόνια που εργάζεται στον οργανισμό είναι η δεύτερη πιο πρώιμη ανθοφορία που έχει βιώσει.

Οι διάσημες κερασιές της αμερικανικής πρωτεύουσας ήταν δώρο του δημάρχου του Τόκιο, το 1912, για να ενισχύσει τη φιλική σχέση μεταξύ των δύο χωρών. Η ιαπωνική πρεσβεία συνεχίζει να εμπλέκεται στη συντήρηση των δέντρων και το ετήσιο φεστιβάλ.

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες μέσα από τον φακό του Associated Press:

cherry-dc.jpg

dc-cherry.jpg

kerasies-dc.jpg

wash-chertr.jpg

blossom-dc.jpg

kerasi-dc.jpg

washington-cherry.jpg

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ