Άνοιξε ο δρόμος για την προσάρτηση της Χερσώνας στη Ρωσία

Οι υποστηριζόμενες από τη Ρωσία αρχές στη Χερσώνα της Ουκρανίας δήλωσαν ότι σκοπεύουν να ζητήσουν από τον Βλαντιμίρ Πούτιν να προσαρτήσει την περιοχή στη Ρωσία.

Ο Κιρίλ Στρεμοούσοφ, πρόσφατα διορισμένος αναπληρωτής επικεφαλής της στρατιωτικοπολιτικής διοίκησης στη Χερσώνα, φέρεται να είπε, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων:

«Θα υποβληθεί αίτημα για την προσάρτηση της περιοχής της Χερσώνας στη Ρωσική Ομοσπονδία».

Σύμφωνα με τον ίδιο μάλιστα, αυτό θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολίασε ότι εναπόκειται στους κατοίκους της Χερσώνας να αποφασίσουν εάν θέλουν να ενταχθούν στη Ρωσία, προσθέτοντας ότι η απόφαση πρέπει να έχει σαφή νομική βάση.

Η Χερσώνα βρίσκεται βόρεια της Κριμαίας, η οποία προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014. Η Χερσώνα ήταν η πρώτη μεγάλη πόλη της Ουκρανίας που «έπεσε» από τις ρωσικές δυνάμεις μετά τη ρωσική εισβολή.

Τον Απρίλιο, η Ρωσία δήλωσε ότι είχε αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της περιοχής Χερσώνας, η οποία είναι στρατηγικής σημασίας καθώς παρέχει μέρος της χερσαίας σύνδεσης μεταξύ της χερσονήσου της Κριμαίας και των αυτονομιστικών περιοχών που υποστηρίζονται από τη Ρωσία στην ανατολική Ουκρανία.

Ρώσοι αυτονομιστές: Δεν έχουν απομείνει άμαχοι στο Αζοφστάλ

Την ίδια ώρα, ο ηγέτης της αποσχισθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέσκ δήλωσε ότι δεν έχουν απομείνει άμαχοι στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal στη Μαριούπολη, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, δεν έχουν απομείνει άμαχοι εκεί. Κατά συνέπεια, τα χέρια των μονάδων μας δεν είναι πλέον δεμένα», σημείωσε σύμφωνα το TASS ο Ντένις Πουσίλιν, του οποίου οι δυνάμεις συμμετείχαν στην επίθεση στη Μαριούπολη.

Η Ουκρανία δήλωσε χθες Τρίτη ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν το Azovstal. Σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο, τουλάχιστον 100 άμαχοι εξακολουθούσαν να είναι κρυμμένοι στο εργοστάσιο, στο οποίο εκτιμάται ότι παραμένουν και δεκάδες τραυματίες μαχητές.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ