Αλβανός ράπερ δίνει οδηγίες στο YouTube για το πώς μπορεί να μπει κάποιος παράνομα στην Αγγλία

Ποζάρει δίπλα σε πανάκριβα αυτοκίνητα και σε εντυπωσιακά μπαρ. Ο Αλβανός ράπερ Ντιζόνης Μπίμπα προφανώς δεν έχει κανένα πρόβλημα να επιδεικνύει τον φανταχτερό τρόπο ζωής του. Πέρα όμως από αυτά, ο 20χρονος Μπίμπα, ανεβάζει «διδακτικά βίντεο» στο YouTube όπου καυχιέται για τις γνώσεις του σχετικά με το πώς μπορεί να εισέλθει κάποιος παράνομα στην Βρετανία.

Οι οδηγίες τους, τις οποίες έχουν παρακολουθήσει πάνω από 100.000 φορές, περιλαμβάνουν συμβουλές σχετικά με την χρήση πλαστών ταυτοτήτων αεροδρομίων όπου τα ψεύτικα αυτά έγγραφα δεν θα εντοπιστούν αλλά και το πώς μπορεί κάποιος να διεκδικήσει άσυλο σύμφωνα με την Daily Mail.

raper albanos djonis biba
Ο Αλβανός ράπερ Ντιζόνης Μπίμπα

Με καταγωγή από την βόρεια Αλβανία, ο ράπερ έχει τεράστιο κοινό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην πατρίδα του. Μάλιστα, ο Μπίμπα έχει δημοσιεύσει φωτογραφίες που τον δείχνουν να πίνει ποτά στο πανάκριβο The Shard, να φορά ρούχα διάσημων σχεδιαστών ενώ σε άλλες ποζάρει μπροστά σε σπορ αυτοκίνητα.

Ο ράπερ περιγράφει πώς ήρθε παράνομα στην Βρετανία και πως εάν τον ανακαλύψουν, θα τον απελάσουν. Σε ένα βίντεο, που αρχικά ανέβασε στον λογαριασμό του στο Instagram και στην συνέχεια ανάρτησε ξανά στο YouTube, χρησιμοποίησε έναν χάρτη Google για να δείξει την διαδρομή που ακολούθησε ένας φίλος του που πήγε στην Αγγλία χρησιμοποιώντας ένα ψεύτικο ιταλικό διαβατήριο.

Η διαδρομή που προτείνει ο ράπερ

Η διαδρομή περιελάμβανε ταξίδι από την Αλβανία στην Βαρκελώνη και μετά με λεωφορείο σε ένα μικρό ισπανικό αεροδρόμιο, το οποίο η Daily Mail, επέλεξε να μην κατονομάσει. Ο Μπίμπα λέει στο βίντεο: «Αυτό το αεροδρόμιο δεν χρησιμοποιείται από πολλούς ανθρώπους που θέλουν να πάνε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αγοράστε ένα εισιτήριο διαδικτυακά και πάρτε ένα ταξί για να πάτε στο αεροδρόμιο. Περπατήστε αργά καθώς πλησιάζεται στην πύλη εισόδου και χρησιμοποιήστε το barcode του εισιτηρίου στο τηλέφωνό σας. Μετά προχωρήστε προς τον έλεγχο σάρωσης. Στην συνέχεια, πηγαίνετε στο πιο σημαντικό μέρος, εκεί όπου πρέπει να δείξετε την ταυτότητά σας».

Και συνεχίζει την περιγραφή του ο ράπερ: «Πρέπει να χαμογελάτε σαν Ιταλοί. Σε αυτό το αεροδρόμιο, η ταυτότητά σας θα φαίνεται σαν πραγματική, παρόλο που είναι πλαστή». Στην συνέχεια, επισημαίνει ένα συγκεκριμένο μέρος του αεροδρομίου και προσθέτει: «Αυτό είναι το μέρος όπου είναι σταθμευμένο το αεροπλάνο… και στην συνέχεια, θα είστε στον αέρα». Το βίντεο, που δημοσιεύτηκε στις 17 Μαϊου, έχει συγκεντρώσει πάνω από 70.000 προβολές.

Εναλλακτικός τρόπος μετάβασης στην Αγγλία: Μέσω Ιρλανδίας

Σε ένα άλλο βίντεο από τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, το οποίο έχει προβληθεί πάνω από 30.000 φορές, περιέγραψε πως να χρησιμοποιήσει κάποιος την Ιρλανδία ως πίσω πόρτα για να μπει στο Ηνωμένο Βασίλειο χρησιμοποιώντας πλαστές ρουμανικές ταυτότητες.

«Πάρτε πλαστές ταυτότητες, πάτε στην Ισπανία και μετά από εκεί στο Δουβλίνο. Όταν φτάσετε στο Δουβλίνο, ζητήστε άσυλο, μετά πάρτε μια νέα πλαστή ταυτότητα που θα στοιχίσει 300 ευρώ και μετά μπείτε σε ένα αεροπλάνο για το Λονδίνο».

Απαντώντας σε ερωτήσεις ενός οπαδού, ο Μπίμπα εξήγησε ότι βρισκόταν στο Λονδίνο, αν και σκέφτηκε να επιστρέψει στην Γαλλία. Είπε πως πήρε το δικό του πλαστό ρουμανικό διαβατήριο από έναν φίλο. Και όταν κάποιος άλλος τον ρώτησε τι θα γίνει εάν τον πιάσουν, ο ράπερ είπε ότι εάν συμβεί κάτι τέτοιο θα απελαθεί στο Δουβλίνο, όπου πήραν τα δακτυλικά του αποτυπώματα όταν έφτασε.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ