Άλμπερτ Μπουρλά: Θετικός στον κορονοϊό για δεύτερη φορά

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Inc., Άλμπερτ Μπουρλά, δήλωσε το Σάββατο (24/09) ότι είχε βρεθεί θετικός εκ νέου στον κορονοϊό, που προκαλεί τη νόσο COVID-19. Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε πως αισθάνεται καλά και «χωρίς συμπτώματα». Υπενθυμίζεται ότι ο 60χρονος Άλμπερτ Μπουρλά, τον Αύγουστο, είχε ασθενήσει ξανά και τότε είχε λάβει αντιική θεραπεία με Paxlovid.

Ακόμα, σύμφωνα με το Reuters, ο Άλμπερτ Μπουρλά έχει κάνει τέσσερις δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό, το οποίο αναπτύχθηκε από την Pfizer και την BioNTech. Πάντως, ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας δήλωσε ότι δεν έχει κάνει ακόμα τη νέα αναμνηστική δόση.

Χαρακτηριστικά, ο Άλμπερτ Μπουρλά έχει αναφέρει: «Δεν έχω κάνει ακόμα το νέο εμβόλιο, καθώς ακολουθούσα τις οδηγίες του CDC σύμφωνα με τις οποίες έπρεπε να περιμένω τρεις μήνες από την προηγούμενη νόσησή μου με COVID-19, δηλαδή από τα μέσα Αυγούστου».

«Ναι» του FDA σε επικαιροποιημένα εμβόλια

Τα νέα εμβόλια, που αναπτύχθηκαν από τη Moderna και την ομάδα της Pfizer και της BioNTech, στοχεύουν στην αντιμετώπιση των υποπαραλλαγών BA.5 και BA.4 Omicron, οι οποίες αποτελούν το 84,8% και το 1,8%, αντίστοιχα, όλων των παραλλαγών που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ, με βάση τα τελευταία δεδομένα.

Επισημαίνεται ότι, τον Αύγουστο, ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ενέκρινε τα επικαιροποιημένα αναμνηστικά εμβόλια της Pfizer και της Moderna που στοχεύουν στις κυρίαρχες υποπαραλλαγές BA.4 και BA.5 Omicron. Μια ομοσπονδιακή υπηρεσία Υγείας δήλωσε, αυτή την εβδομάδα, ότι είχαν αποσταλεί πάνω από 25 εκατομμύρια δόσεις των λεγόμενων επικαιροποιημένων εμβολίων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ