Άλεκ Μπάλντουιν: Δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς

Ο Άλεκ Μπάλντουιν θα κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια, για τον θανάσιμο πυροβολισμό της διευθύντριας φωτογραφίας Χάλινα Χάτσινς, η οποία σκοτώθηκε όταν το όπλο του ηθοποιού εκπυρσοκρότησε στα γυρίσματα της ταινίας «Rust». Η Χάνα Γκουτιέρεζ-Ριντ, η οπλουργός της ταινίας, θα αντιμετωπίσει τις ίδιες κατηγορίες με τον ηθοποιό.

Υπενθυμίζεται, ότι το μοιραίο ατύχημα συνέβη όταν ο Μπάλντουιν έκανε πρόβα για μια σκηνή της ταινίας με όπλο, το οποίο αποδείχθηκε αργότερα ότι περιείχε αληθινή σφαίρα, σε ένα ράντσο κοντά στο Sante Fe, στο Νέο Μεξικό, τον Οκτώβριο του 2021.

Την Πέμπτη (19/1), η εισαγγελέας της Santa Fe, Μέρι Κάρμακ Άλτουις, ανακοίνωσε σε δήλωσή της ότι θα απαγγελθούν κατηγορίες εναντίον τους μέχρι το τέλος του μήνα, μετέδωσε το BBC.

«Ο ηθοποιός και παραγωγός Άλεκ Μπάλντουιν και η οπλουργός Χάνα Γκουτιέρεζ-Ριντ, θα κατηγορηθούν για ανθρωποκτονία από αμέλεια», αναφέρεται στην ανακοίνωσή της.

«Μετά από ενδελεχή εξέταση των αποδεικτικών στοιχείων… Διαπίστωσα ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου και όλοι αξίζουν δικαιοσύνη», τόνισε η εισαγγελέας.

Αμφότεροι αντιμετωπίζουν έως και 18 μήνες φυλάκιση και πρόστιμο 5.000 δολάρια εάν καταδικαστούν.

Σημειώνεται, ότι ο σκηνοθέτης Τζόελ Σόουζα, τραυματίστηκε επίσης στον πυροβολισμό, αλλά οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι δεν θα απαγγελθούν κατηγορίες σε σχέση με το περιστατικό αυτό.

Μετά το τραγικό συμβάν, ο Μπάλντουιν δήλωσε ότι δεν πάτησε τη σκανδάλη αλλά και πως δεν γνώριζε ότι το όπλο ήταν γεμάτο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ