Ακάρ για Τσεσμέ: Η στάση της Ελλάδας δεν είναι κατάλληλη για σχέσεις καλής γειτονίας

Τι είπε ο Ακάρ για το Τσεσμέ και τους S-400. Επίθεση στις ΗΠΑ για τις κυρώσεις και στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τα περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων.  

Στους ισχυρισμούς της Άγκυρας περί παρενόχλησης του «Τσεσμέ», του υδρογραφικού σκάφους της Τουρκίας, από ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16, αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της γείτονος χώρας, Χουλουσί Ακάρ.

«Έχει δοθεί η απαραίτητη απάντηση. Για άλλη μια φορά, δηλώνουμε ότι αυτή η στάση δεν είναι κατάλληλη για σχέσεις καλής γειτονίας», τόνισε. 

Όσον αφορά στο S-400, το ρωσικό σύστημα αεράμυνας που έχει προμηθευτεί η Τουρκία, γεγονός για το οποίο μαίνεται η σύγκρουση της Άγκυρας με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ο υπουργός υποστήριξε πως το «αμυντικό σύστημα S-400 χρησιμοποιείται όταν χρειάζεται ενάντια σε απειλές και κινδύνους».  

«Η επιβολή μερικών κυρώσεων στη χώρα μας για το ζήτημα των S-400, ειδικά όσον αφορά στα μαχητικά αεροσκάφη F-35 (οι ΗΠΑ αρνούνται την ολοκλήρωση της συμφωνίας που είχαν συνάψει με την Άγκυρα), δεν είναι σύμφωνες με το πνεύμα της συμμαχίας», προσέθεσε. 

Παράλληλα, επιτέθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση επειδή κατηγορεί την Τουρκία για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων: 

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση λέει ‘’ανθρώπινα δικαιώματα‘’. Ποιο θα είναι το δικαίωμα στη ζωή των αθώων, άοπλων πολιτών μας που μαρτύρησαν στην Γκάρα (Βόρεια επαρχία του Ιράκ. Στις 13 Φεβρουαρίου εντοπίσθηκαν τα πτώματα 13 Τούρκων που είχαν απαχθεί. Είχαν εκτελεστεί σε σπηλιά. Η Άγκυρα κατηγορεί το PKK);», υπογράμμισε. 

Οι απόστολοι της δημοκρατίας δεν πρέπει πλέον να είναι υποκριτικοί. Από όλους τους φίλους και τους συμμάχους μας, όσους υπερασπίζονται τις ανθρώπινες αξίες, ενάντια στην τρομοκρατία και την τρομοκρατική οργάνωση του PKK», κατέληξε. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ