Ακάρ Καστελόριζο: Νέες ανεκδιήγητες απειλές

Ακάρ Καστελόριζο: Ο Χουλουσί Ακάρ αποφάσισε να «απασφαλίσει» λίγο πριν από την έξοδο του «Αμπντουλχαμίντ Χαν» στη Μεσόγειο

Με νέες, ανεκδιήγητες απειλές, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, επιχειρεί να ανεβάσει τους τόνους, ενώ στόχευσε το Καστελόριζο για ακόμη μια φορά. Όπως είναι φανερό, η Τουρκία εντείνει την επιθετική ρητορική της καθώς μετά τις προκλήσεις Τσαβούσογλου, την εμπρηστική ομλία του Ομέρ Τσελίκ, σειρά έχει και ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

Ο Χουλουσί Ακάρ αποφάσισε να «απασφαλίσει» λίγο πριν από την έξοδο του «Αμπντουλχαμίντ Χαν» στη Μεσόγειο για γεωτρήσεις, η οποία είναι προγραμματισμένη σήμερα. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, κατέδειξε ως στρατιωτικό στόχο το Καστελόριζο, μιλώντας στο συνέδριο των Τούρκων πρεσβευτών που γίνεται στην Άγκυρα. Αναφέρθηκε στην απόσταση του Καστελόριζου από την Τουρκία, λέγοντας πως είναι μόνο 1.950 μέτρα και οι φοιτητές των στρατιωτικών σχολών μπορούν να κολυμπήσουν μέχρι εκεί, μια απαράδεκτη δήλωση που έχει πραγματοποιήσει και παλιότερα.

«Αν θέλει ο Θεός, μπορεί να συμβεί κι αυτό»

Αναφερόμενος δε σε κάποιον Έλληνα υπουργό, που φέρεται να είπε ότι «αν μπορούν ας έρθουν», εκείνος απάντησε «αν θέλει ο Θεός μπορεί να συμβεί κι αυτό», ενώ δεν παρέλειψε να θέσει το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, καθώς είναι το θέμα που τοποθετεί στην κορυφή της διπλωματικής ατζέντας και της επιθετικής της ρητορικής η τουρκική πλευρά.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet, ο Ακάρ, αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, είπε ότι «η εχθρότητα προς την Τουρκία κερδίζει έδαφος στην Ελλάδα. Μιλούν κατά της Τουρκίας για να καλύψουν τις δικές τους αδυναμίες. Δείχνουν ψεύτικες εικόνες, δείχνουν παλιές εικόνες. Λένε “η Τουρκία ετοιμάζεται για επιχείρηση”, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Εμείς λέμε ότι είμαστε δυνατοί, δεν έχουν τίποτα να πουν στο τραπέζι. Λέμε ότι το Αιγαίο πρέπει να είναι θάλασσα φιλίας και τα πλούτη να μοιράζονται μαζί. Ποτέ δεν παραβιάσαμε».

akar 1 1

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ