Αίγυπτος: Χωρίς πιστούς οι ακολουθίες ως τις 6 Ιανουαρίου λόγω κορωνοϊού

Χωρίς πιστούς θα τελούνται για ένα μήνα όλες οι ακολουθίες στους ναούς της Κοπτικής Εκκλησίας στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, μέχρι τουλάχιστον τις 6 Ιανουαρίου.

Στις 6/1 η χώρα γιορτάζει την ημέρα των Χριστουγέννων (σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιο) και ως τότε, σύμφωνα με την ίδια απόφαση της Κοπτικής Εκκλησίας, αναστέλλονται για το ίδιο χρονικό διάστημα και όλα τα θρησκευτικά σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματά της. Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού ανάμεσα στον κλήρο και σε πιστούς. Πάντως, στις κοπτικές εκκλησίες θα μπορεί να τελείται μία ακολουθία εβδομαδιαίως, με την παρουσία μόνον ενός ιερέα και πέντε διακόνων.

Κηδείες στην Αίγυπτο μόνο με την οικογένεια του θανόντος

Οι κηδείες θα τελούνται με τη συμμετοχή μόνον ενός ιερέα και ενός διακόνου και με παρούσα μόνον την οικογένεια του θανόντος. Οι αίθουσες τελετών/κυλικείου θα είναι κλειστές. Το μυστήριο του βαπτίσματος θα επιτρέπεται μόνο στις εκκλησίες και με τη συμμετοχή τεσσάρων το πολύ μελών της οικογένειας του παιδιού.

Η Κοπτική Εκκλησία κάλεσε επίσης τους ιερείς, τους διακόνους και όλα τα εκκλησιαστικά στελέχη να «συμμορφώνονται» με όλα τα προληπτικά μέτρα κατά της επιδημίας. Ο κορωνοϊός έχει μολύνει μέχρι στιγμής 118.847 ανθρώπους στην Αίγυπτο και έχει προκαλέσει τον θάνατο σε 6.790 μεταξύ αυτών από την έναρξη της επιδημίας τον περασμένο Φεβρουάριο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ