Ζιακόπουλος για κακοκαιρία: Χιόνι στην Αθήνα την Κυριακή

Η ανάλυση του Δημήτρη Ζιακόπουλου για τη νέα κακοκαιρία και το πότε θα χιονίσει στην Αθήνα.

Τη νέα κακοκαιρία που θα πλήξει την Ελλάδα τα επόμενα 24ωρα, αναλύει ο Δημήτρης Ζιακόπουλος.

Σύμφωνα με όσα υπογραμμίζει και με βάση τα τωρινά στοιχεία, «στη Θεσσαλονίκη θα χιονίσει το Σάββατο και στην Αθήνα την Κυριακή. Τη διάρκεια και την ένταση των χιονοπτώσεων αυτών θα τις δούμε στην πορεία».

Αναλυτικά όσα αναφέρει:

Το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), ψυχρό μέτωπο, που θα κινηθεί από τα Β. Βαλκάνια προς την περιοχή μας, θα προκαλέσει σύντομες τοπικές βροχές ή και χιονοπτώσεις (ορεινά-ημιορεινά) στα ανατολικά και τα νότια. Επισημαίνεται ότι στη Ν-ΝΑ νησιωτική Ελλάδα δεν θα λείψουν και οι καταιγίδες. Με το πέρασμα του προαναφερθέντος μετώπου, θα επικρατήσουν ενισχυμένοι Β-ΒΔ άνεμοι, με συνέπεια την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Την Τετάρτη (19/2), ασθενείς τοπικές βροχές ή και χιονοπτώσεις (ορεινά-ημιορεινά) αναμένονται στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ με ένταση αρχικά ως τα 7 μποφόρ (ΝΑ Αιγαίο-Καρπάθιο), αλλά βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα (παγετός στα ηπειρωτικά κατά τόπους ισχυρός).

Την Πέμπτη (20/1), τοπικές βροχές αναμένονται στη Δ. Ελλάδα και το ίσως το βράδυ στις Κυκλάδες και το Α. Αιγαίο. Οι άνεμοι βαθμιαία θα γίνουν Δ-ΝΔ με ένταση 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Παρασκευή (21/1), βροχές, τοπικές καταιγίδες (θαλάσσιες – παραθαλάσσιες περιοχές) και χιονοπτώσεις (ορεινά και Β-ΒΔ ημιορεινά) προβλέπονται κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το Α. Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ 5 με 6, στρεφόμενοι βαθμιαία στη Β-ΒΔ Ελλάδα σε ΒΑ έως ΒΔ με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στη Β-ΒΔ Ελλάδα κυρίως από τις απογευματινές ώρες.

Το Σάββατο (22/1), στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το Β. Αιγαίο, με τη σταδιακή επέκταση των ισχυρών βόρειων ανέμων και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, οι συνθήκες θα γίνουν χειμωνιάτικες με τα χιόνια πλέον να κατεβαίνουν και στα πεδινά. Πάντως, τις απογευματινές ώρες, στη Β. Ελλάδα και την Ήπειρο τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Την Κυριακή (23/1), η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα (από τη Μαγνησία και νοτιότερα) και σε όλες τις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές της χώρας. Οι Β-ΒΑ άνεμοι στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 9 και πιθανώς κατά τόπους τα 10 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σ όλη τη χώρα.

Υ.Γ. Με βάση τα τωρινά στοιχεία, στη Θεσσαλονίκη θα χιονίσει το Σάββατο και στην Αθήνα την Κυριακή. Τη διάρκεια και την ένταση των χιονοπτώσεων αυτών θα τις δούμε στην πορεία.

Πηγή: http://ziakopoulos.blogspot.com/

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ