ΥΠΕΘΑ: Δεν παραιτήθηκε ο διευθυντής Αεροπορίας Στρατού – Παραμένει στην θέση του

Ο διευθυντής Αεροπορίας Στρατού δεν παραιτήθηκε και συνεχίζει να εκτελεί κανονικά τα καθήκοντα του, τονίζει το ΓΕΣ.

Δεν υφίσταται θέμα παραίτησης του διοικητή Αεροπορίας Στρατού, Γιώργου Κουμεντάκη, ανακοίνωσαν ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας:

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τα ΜΜΕ περί παραιτήσεως του Διευθυντή της Αεροπορίας Στρατού:

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης σε κάθε εθνική δοκιμασία, χάρη στις άοκνες προσπάθειες του Προσωπικού, το οποίο εξασφαλίζει την ύψιστη επιχειρησιακή και λειτουργική επάρκεια των μέσων.

Καλούμε λοιπόν όλους σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, να είναι προσεκτικοί και να μην αναφέρονται ακόμη και με επίσημες ανακοινώσεις, σε παραιτήσεις που δεν ισχύουν».

Παράλληλα, το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοίνωσε:

«Σας γνωρίζουμε ότι τα όσα αναφέρονται σε ομάδα δημοσιευμάτων περί παραίτησης του Διευθυντή Αεροπορίας Στρατού, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο εν λόγω ανώτατος αξιωματικός παραμένει στην θέση του συνεχίζοντας να εκτελεί κανονικά τα καθήκοντα του, όπως έκανε ως τώρα».

Υπενθυμίζεται πως είχαν προηγηθεί διαρροές στρατιωτικών πηγών περί υποβολής παραίτησης του διευθυντή Αεροπορίας Στρατού, οι οποίες προκάλεσαν την αντίδραση και του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε πυρά ενάντια στην κυβέρνηση και ειδικότερα στον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιο για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσο, ανακοινώνοντας τα εξής:

«Mόλις της περασμένη Παρασκευή ο κ. Σκέρτσος, με ανάρτησή του, διαβεβαίωνε ότι η χώρα έχει διαθέσιμα 74 εναέρια μέσα πυρόσβεσης εκ των οποίων τα 32 είναι ελικόπτερα, ανάμεσά τους και τα Σινούκ της Πολεμικής Αεροπορίας. Σήμερα παραιτήθηκε ο Διοικητής Αεροπορίας Στρατού για λόγους που σχετίζονται με τη διαχείριση των ελικοπτέρων Σινούκ στη μάχη με τις φωτιές».

«Άρα ο κ. Σκέρτσος ή γνώριζε ότι τα συγκεκριμένα ελικόπτερα δεν επιχειρούν και έλεγε συνειδητά ψέματα στον ελληνικό λαό ή δεν γνώριζε και έλεγε ψέματα για τη δημιουργία εντυπώσεων και μόνο; Και στις δυο περιπτώσεις είναι επικίνδυνος και υπόλογος απέναντι στον ελληνικό λαό. Έτσι εξηγείται και η άρνηση της κυβέρνησης να απαντήσει στις καθημερινές ερωτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τον ακριβή αριθμό όσων εναέριων μέσων επιχειρούν.

«Όπως φαίνεται, το επιτελικό κράτος δεν κατάφερε να πείσει τους πυρόπληκτους πολίτες ότι δεν μπορούν να διακρίνουν αεροπλάνα και ελικόπτερα για ”λόγους αεροναυπηγικής” και έχει αρχίσει να αναζητά πλέον αποδιοπομπαίους τράγους για να φορτώσει την πρωτοφανή καταστροφή».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ