Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη

Ξεκίνησαν παράλληλα με τρία ακόμη περιφερειακά νοσοκομεία, οι εμβολιασμοί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Οι πρώτοι που έκαναν το εμβόλιο ήταν ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο επικεφαλής της Επιτροπής Πανδημίας του ΑΧΕΠΑ, αν. καθηγητής Ιατρικής του ΑΠΘ και λοιμωξιολόγος Σίμος Μεταλλίδης, ο διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Παντελιάδης και ο νοσηλευτής Γιάννης Ιστίκογλου.

Σημειώνεται ότι την πρώτη ημέρα των εμβολιασμών θα εμβολιαστούν 60 υγειονομικοί στο ΑΧΕΠΑ που ήταν νοσοκομείο αναφορά για τον κορωνοϊό. Στόχος είναι μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου να εμβολιαστούν 500 υγειονομικοί στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

«Ιδιαίτερα χαρούμενος» δήλωσε ο γγ Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που σήμερα ξεκινάει εδώ από το ΑΧΕΠΑ το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού στη Βόρεια Ελλάδα. Εμβολιάζουμε πρώτους του υγειονομικούς για να τους κρατήσουμε ασφαλείς. Για να κρατήσουμε τους ασθενείς μας ασφαλείς. Το εμβόλιο είναι ασφαλές, έχει περάσει από όλα τα στάδια της αδειοδότησης» τόνισε ο κ. Κωτσιόπουλος.

«Είναι ένα ασφαλές εμβόλιο, δεν πρόκειται να έχει κάτι αναπάντεχο. Εδώ είμαστε για να πείσουμε τον κόσμο ότι όταν θα δοθεί η ευκαιρία όλοι θα πρέπει να εμβολιαστούν γιατί αυτό θα είναι το όπλο για να περάσουμε ξανά στην κανονικότητα μας», σημείωσε από την πλευρά του ο λοιμωξιολόγος, Σίμος Μεταλλίδης.

Βίντεο: «Μεγάλη μέρα για τη Βόρεια Ελλάδα», δηλώνει ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ

Ο διοικητής του νοσοκομείου, κ. Παντελιάδης σημείωσε από την πλευρά του πως «σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για τη χώρα μας και τη Βόρεια Ελλάδα. Σήμερα είναι η αρχή του τέλους της πανδημίας, αυτού του πολέμου. Είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα πώς θα ανταπεξέλθουμε. Εύχομαι όλοι να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια για να γλυτώσουμε από την πανδημία».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ