Βρέθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό σε «θυρίδα» στο σπίτι του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας

Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» μετά και την έφοδο της οικονομικής αστυνομίας στο σπίτι του πατέρα Αντώνιο και της πρεσβυτέρας.

Η πολυεπίπεδη έρευνα και οι έως τώρα οικονομικοί έλεγχοι μέχρι στιγμής έφεραν στο φως 15.000.000 ευρώ. Σύμφωνα με το Mega το ποσό αυτό εντοπίστηκε στους λογαριασμούς της ΜΚΟ και όχι σε προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού σε ένα από τους λογαριασμούς έγινε μία μυστηριώδης κατάθεση από τη Σταματία Γεωργαντή που έγινε την Πέμπτη 24/11.

Η γυναίκα φέρεται να κατέθεσε ποσό 500.000 ευρώ σε λογαριασμό της «Κιβωτού».

Όμως ο οικονομικός έλεγχος έφερε στο φως χιλιάδες ευρώ κρυμμένα στο σπίτι όπου έμενε η πρεσβυτέρα στον Κολωνό.

Σύμφωνα με το Mega η Σταματία Γεωργαντή είχε στο σπίτι της 350.000 € μετρητά, χρήματα τα οποία αναμένεται να ελεγχθεί η προέλευσή τους.

Το real estate της «Κιβωτού»

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι και το real estate της Κιβωτού του Κόσμου καθώς σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό η «Κιβωτός» διέθετε ακίνητα μεγάλης αξίας σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα:

 • 73,50 τ.μ. στην οδό Σπερχειάδος στην Τερψυθέα Γλυφάδας
 • Γεωτεμάχιο 2.171,950 τ.μ. στην Καραγκανιά Τρίλοφου
 • Διαμέρισμα 70 τ.μ. στην Ιθάκης στην Γλυφάδα
 • Γεωτεμάχιο στην Δημοκρίτου στο Άργος
 • Γεωτεμάχιο στην Αριστοδήμου στο Άργος

Στα χέρια της «Κιβωτού» κατέληγαν ακόμα και ακίνητα των 15 και των 13,5 τ.μ.

Τα έγγραφα αποκαλύπτουν μία περιουσία εκατομμύριων ευρώ σε ακίνητα.

Συγκεκριμένα:

 • Δωρεά εν ζωή κάθετης ιδιοκτησίας με οικοδομή αξίας, σύμφωνα με το αντικειμενικό σύστημα υπολογισμού ακινήτων, 211.644,85 ευρώ. Το οικόπεδο στο οποίο έχει ανεγερθεί η οικοδομή έχει έκταση κατά την καταμέτρηση που έγινε, 1.011,11 τετραγωνικά μέτρα.
 • Αγοραπωλησία οικοπέδου με συνολικό τίμημα 245.000 ευρώ και αξία αντικειμενικού προσδιορισμού 180.303,91 ευρώ.

Στα ακίνητα υπάρχουν ακόμα:

 • Αχαρνές 567 τ.μ. 50.000 €
 • Νέα Φιλαδέλφεια 225 τ.μ. 150.000 €
 • Αργολικό, γεωτεμάχιο 2.001 τ.μ. δωρεά 25.000 €
 • Ζωγράφου 35 τ.μ. 65.000 €
 • Νέα Φιλαδέλφεια 44 τ.μ. 65.000 €
 • Ωρωπός 48 τ.μ. 70.000 €
 • Άργος 13,5 τ.μ. 15.000 €, 106,5 τ.μ. 120.000 €
 • Γλυφάδα, 73,5 τ.μ. 220.000 €, 70 τ.μ. 230.000 €

Η Κιβωτός ζητούσε να πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα που δωρίζουν

Όπως καταγγέλλεται στο Mega η Κιβωτός ζητούσε από δωρητή να πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ για ακίνητο που θα περνούσε στην κατοχή της ΜΚΟ.

«Η θεία μου είχε σκοπό έτσι και αλλιώς να γράψει. Είναι μεγάλο ακίνητο. Αυτό που μπορώ να σας πω μόνο είναι ότι είναι μεγάλο στην Αθήνα, μεγάλης αξίας, είχε κανονισμένο να το περάσει στην ‘Κιβωτό του Κόσμου’, απλά της βάλαν έναν όρο ότι να συνεχίσει η ίδια να πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ και ας περνούσε στην κατοχή τους το ακίνητο, όσο ζει δηλαδή η γυναίκα να συνέχιζε αυτή να πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ και ας ήταν στην κατοχή της ‘Κιβωτού’ το ακίνητο. Δεν ξέρω με ποιον μιλούσε, δεν το γνωρίζω, δεν το γνωρίζει και η γυναίκα μου απλά μάλλον θα είχανε κάποιο σημείο να περάσει στην κατοχή τους και λογικά θα τους το είπε και κάποιος συμβολαιογράφος ίσως», ανέφερε.

Κιβωτός του Κόσμου: Στα χέρια της Εισαγγελίας τα στοιχεία της προανακριτικής έρευνας

Στη διάθεσή των Εισαγγελικών αρχών βρίσκονται από σήμερα τα στοιχεία της προανακριτικής έρευνας που διενεργεί η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας για την «Κιβωτό του Κόσμου», σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πρόκειται για τα υλικό που συγκεντρώθηκε την περασμένη εβδομάδα από τις δομές της Μ.Κ.Ο. σε Αττική και επαρχία, αλλά και τα στοιχεία που είχαν προκύψει από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντώνιου, της πρεσβυτέρας και πρώην μελών του ΔΣ της Κιβωτού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας υποβλήθηκε σήμερα, Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε από έρευνες, οι οποίες διενεργήθηκαν σε κεντρικά γραφεία και δομές φιλοξενίας που διατηρεί η εν λόγω ΜΚΟ σε Αθήνα, Βόλο, Ιωάννινα, Χίο και Καλαμάτα, καθώς και σε οικία, όπως επίσης και από την διενεργηθείσα αλληλογραφία, προς ενημέρωση και αξιολόγηση των στοιχείων».

Πουλούσαν τρόφιμα και ρούχα από δωρεές

Ο δικηγόρος Αντουάν Μπακρί, μιλώντας στο Μega αποκάλυψε ότι η ΜΚΟ πούλαγε τρόφιμα και ρούχα από τις δωρεές των πολιτών.

Όλα αυτά, την ώρα που η Οργάνωση καλούσε συνέχεια τον κόσμο να συνεισφέρει οικονομικά για τις δομές της και αναζητούσε δωρεές.

Ο δικηγόρος αποκάλυψε, πως πληροφορήθηκε την είδηση αυτή, μέσω ενός συμπατριώτη του ο οποίος γνώριζε προσωπικά για το «παζάρι» – που φαίνεται να γινόταν από την «Κιβωτό» – και είχε αγοράσει πράγματα.

«Έψαξα λίγο την υπόθεση, είναι το παζάρι της Κυριακής στοκ Κολωνό. Είναι ένα παλιό κτήριο κοντά στην Λένορμαν, όπου πήγαιναν αρκετές φορές και υπήρχε ένα στοκ από ρούχα και διαλέγαμε τι θέλαμε» δήλωσε ο κ. Μπακρί.
Μάλιστα ο ίδιος τόνισε ότι ο φίλος του είναι στην διάθεση των Αρχών για να καταθέσει για το παραεμπόριο ρούχων και τροφίμων που φαίνεται να είχε αναπτυχθεί από την ΜΚΟ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ