«Βόμβα» Καπραβέλου για τους εμβολιασμούς στην Ελλάδα: «Ανακοινώσεις που συσκοτίζουν»

Ο δρ. Καπραβέλος αποκάλυψε στο iEidiseis πώς «φουσκώνονται» τα ποσοστά του εμβολιασμού.

Μιλώντας στο iEidiseis, ο Νίκος Καπραβέλος αποκάλυψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τα αίτια της ελληνικής τραγωδίας.

Παράλληλα, ο διευθυντής της Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης μοιράστηκε ένα πάρα πολύ μικρό δείγμα των ασύλληπτων δυσκολιών τις οποίες βιώνει και ο ίδιος σε καθημερινή βάση.

Μεταξύ άλλων, ο διαπρεπής επιστήμονας κατέδειξε το «πολύ μικρό» ποσοστό των ολοκληρωμένων εμβολιασμών στη χώρας μας ως τροχοπέδη στην υπεράνθρωπη προσπάθεια την οποίαν καταβάλει το αβοήθητο υγειονομικό προσωπικός της στον αφημένο στη μοίρα του δημόσιο τομέα.

Ο ιατρός τόνισε πως «το ποσοστό των εμβολιασμών στην Ελλάδα είναι πολύ μικρότερο από αυτό περίμενε ο καθένας».

«Υπάρχουν περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα όπου ο πλήρης εμβολιασμός, με την τρίτη δόση (διότι ολοκληρωμένος εμβολιασμός θεωρείται πλέον αυτός που έχει γίνει και η τρίτη δόση, στο εξής και η τέταρτη για κατηγορίες συνανθρώπων μας), είναι ελάχιστος», προσέθεσε ο ίδιος.

«Ανακοινώσεις που συσκοτίζουν τα πράγματα»

Επιπλέον, ο δρ. Καπραβέλος επεσήμανε εμμέσως πλην σαφώς πως εδώ και καιρό, ήτοι από τότε που έχουμε περάσει από την πρώτη και τη δεύτερη δόση του εμβολίου στην τρίτη και πλέον στην τέταρτη, υπάρχει ένα «φούσκωμα» των ποσοστών του εμβολιασμού εκ μέρους της Πολιτείας – και δη εξήγησε πώς υλοποιείται.

Χαρακτηριστικά, ο δρ, Καπραβέλος δήλωσε στο iEidiseis πως «μάλιστα, αυτό που συσκοτίζει τα πράγματα είναι ότι στο ποσοστό των εμβολιασμών που ανακοινώνουν -και μοιάζει υψηλό- βάζουν μέσα και αυτούς που έχουν κάνει την πρώτη δόση. Μα η πρώτη δόση δεν σε προφυλάσσει, ούτε η δεύτερη πια».

«Σήμερα (18/1) πέθανε στη μονάδα μου ένας διπλά εμβολιασμένος, 62 χρονών, με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος δεν ήθελε να κάνει την τρίτη δόση», υπογράμμισε ο Νίκος Καπραβέλος, στηλιτεύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το έλλειμμα πειθούς από την πλευρά της Πολιτείας.

«Με άλλα λόγια, ο εμβολιασμός μας, δηλαδή η άμυνά μας, είναι πολύ μικρή», κατέληξε ο δρ. Καπραβέλος.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ