Βόλος: Μυστήριο με τον θάνατο της 14χρονης – Τι λέει ο ιατροδικαστής Λέων

Απέραντη θλίψη έχει σκορπίσει η απώλεια μιας 14χρονης κοπέλας από τον Βόλο, η οποία αφήσε την τελευταία της πνοή πριν από μερικές ημέρες, ενώ βρισκόταν σε κώμα για 6 μήνες μετά από ατύχημα στο σπίτι της.

Οι γονείς του κοριτσιού υποστήριξαν ότι έχασε την ζωή της μετά από πτώση, καθώς υπέστη ηλεκτροπληξία από το θερμοσίφωνα που ήταν σε λειτουργία την ώρα που έκανε μπάνιο.

Ωστόσο, οι γιατροί μπήκαν σε σκέψεις από τα τραύματα και τη γενικότερη εικόνα της νεαρής. Θέση για το γεγονός, πήρε και ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στο MEGA.

Ο κ. Λέων επισήμανε πως μια ιατροδικαστική εξέταση είναι σε θέση να διευκρινίσει εάν μιλάμε για ηλεκτροπληξία, καθώς το ρεύμα όταν εισέρχεται στο σώμα προκαλεί έγκαυμα και χαρακτηριστικές αλλοιώσεις σε όργανα, για παράδειγμα στην καρδιά.

Σημειώνεται, ότι στο πρόσωπο και στο λαιμό του κοριτσιού είχαν βρεθεί εκδορές, που μέχρι στγμής είναι άγνωστο πως προκλήθηκαν.

Ο ιατροδικαστής επισήμανε πως σημαντικό ρόλο θα παίξει ο ιατρικός φάκελος της 14χρονης, καθώς παρέμεινε για αρκετό καιρό στο νοσοκομείο.

Οι γιατροί αρχικά διέγνωσαν εισρόφηση, την διασωλήνωσαν και στην συνέχεια διεκομίσθη στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκονταν σε κώμα για έξι μήνες.

Σχετικά με την εισρόφηση, ο κ. Λέων είπε: «Μια απώλεια συνείδησης έστω και στιγμιαία μπορεί να μας επιφέρει μια αδυναμία να διαχωριστεί η τροφή ή υγρά και να βρουν τη σωστή οδό που είναι ο οισοφάγος και να μπουν στο αναπνευστικό μας δίκτυο και να αποφράξουν τους βρογχικούς κλάδους και να δημιουργήσουν πνευμονία».

Ο εισαγγελέας Βόλου διέταξε προκαταρκτική εξέταση για να ερευνηθούν τα αίτια του θανάτου της ανήλικης.

Διαψεύδει η οικογένεια της 14χρονης ότι είχε εκδορές

Ο παππούς της 14χρονης μιλώντας στην εκπομπή «Live News» ανέφερε: «Πήγε να κάνει μπάνιο και γλίστρησε και έπεσε με το κεφάλι κάτω. Από ανακοπή μας είπαν… δεν ξέρω πολλά… είμαστε χάλια…».

Από τη μεριά της, η γιαγιά της κοπέλας που ήταν στο πλάι της στο νοσοκομείο, διαψεύδει ότι το κορίτσι είχε εκδορές.

«Τίποτα. Το κορίτσι δεν είχε ούτε γρατζουνιές, ούτε τίποτα, ψέματα λένε όλοι. Εγώ έκατσα 20 ημέρες μαζί της, μέσα στο νοσοκομείο, ήταν 6 μήνες, 7 νομίζω» ανέφερε.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ