Βόλος: «Φονική» πνευμονία η αιτία θανάτου του 10χρονου μαθητή

«Φονική» πνευμονία είναι τελικά η αιτία θανάτου του άτυχου 10χρονου μαθητή του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγριάς, στον Βόλο, που άφησε την τελευταία του πνοή το περασμένο Σάββατο (21/1).

Πιο αναλυτικά, όπως μεταδίδει το gegonota.news, ισχαιμία του μυοκαρδίου και βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος (πνευμονία) είναι οι αιτίες που οδήγησαν στον θάνατο τον 1οχρονο, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση.

Ο ιατροδικαστής κ. Κραβαρίτης στην έκθεσή του είναι ξεκάθαρος σε ό,τι αφορά στον θάνατο του παιδιού από παθολογικά αίτια, ενώ η βαριά λοίμωξη, δηλαδή η πνευμονία, ήταν αυτή που προκάλεσε την ισχαιμία.

«Εάν υπήρχε ΜΕΘ Παίδων το παιδί θα είχε σωθεί»

Οι γονείς του 10χρονου παιδιού δεν μπορούν να πιστέψουν ότι χάθηκε μέσα σε λίγες ώρες, με τον πατέρα του να δηλώνει πως το παιδί δεν αντιμετώπιζε -εκτός από τα κινητικά- άλλα προβλήματα υγείας.

Η ιατροδικαστική του κ. Κραβαρίτη επιβεβαίωσε όσα οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου κατέγραψαν στη δική τους έκθεση και ο απαρηγόρητος πατέρας εκτιμά, πως εάν υπήρχε ΜΕΘ Παίδων το παιδί θα είχε σωθεί.

Η εισαγγελική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη με καταθέσεις που θα δώσουν όλοι οι γιατροί που εξέτασαν το παιδί.

Ο μαθητής του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγριάς, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο την Παρασκευή (20/1), με υψηλό πυρετό και με παρότρυνση ιδιώτη γιατρού προς τους γονείς του. Τα συμπτώματα έδειξαν γρίπη τύπου Α και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού, δεν τα κατάφερε. Το Σάββατο υπέστη καρδιακή ανακοπή.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ