Βόλος: Απελπισμένη μητέρα έδωσε την κόρη της σε ορφανοτροφείο γιατί δεν μπορούσε να τη ζήσει

Μια μητέρα στη Νέα Ιωνία Βόλου έδωσε το παιδί της σε ορφανοτροφείο, καθώς εξαιτίας των χρεών δεν μπορούσε να το μεγαλώσει. Η 9χρονη, η οποία υποβάλλεται σε μετάγγιση αίματος κάθε 20 μέρες, ζούσε χωρίς ρεύμα και νερό, ενώ πολλές φορές της έλειπε και το φαγητό.

Μια τραγική ιστορία από τη Νέα Ιωνία Βόλου έγινε σήμερα γνωστή. Μια μητέρα άφησε την κόρη της σε ορφανοτροφείο, καθώς τα χρέη και οικονομική ανέχεια δεν της επέτρεπαν να το μεγαλώσει σωστά.

Πρόκειται για μια 9χρονη, η οποία παρακολουθούσε μαθήματα στο Ειδικό Σχολείο και υποβάλλεται σε μετάγγιση αίματος κάθε 20 ημέρες. Στο σπίτι της ζούσε χωρίς ρεύμα και νερό, ενώ πολλές φορές της έλειπε και το φαγητό.

Η 48χρονη μητέρα εμφανίστηκε μια ημέρα στην Πρόνοια και τους είπε, «σας δίνω το παιδί μέχρι να σταθώ στα πόδια μου. Δεν μπορώ να το ζήσω».

Η ασθένεια της μικρής δρομολόγησε άμεσα τις διαδικασίες και δόθηκε στο ορφανοτροφείο με εισαγγελική παραγγελία. Το κορίτσι έκλαιγε ασταμάτητα για 15 ημέρες και ηρέμησε μόνο όταν είδε ξανά τη μητέρα του.

Όπως τόνισε η μητέρα στο MEGA και η ίδια βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση. «Ψυχολογικά είμαι σε τραγική κατάσταση, μου πήρε καιρό να το ξεπεράσω», ανέφερε.

Η 48χρονη μοδίστρα, έχασε το σύζυγό της πριν τρία χρόνια από πνευμονία. Οι συνθήκες εργασίας του δημιούργησαν το πρόβλημα της υγείας του. Η οικονομική κατάστασή τους ήταν εξαιρετικά δύσκολη, αλλά μετά τον θάνατο του συζύγου της, υπήρξε η κατάρρευση. Ένα χρόνο πριν τον θάνατό του αρρώστησε και το παιδί.

Η γυναίκα δεν έχει καμία οικονομική βοήθεια από τους συγγενείς της.

«Μέχρι το 2014 πλήρωνε τους λογαριασμούς ο πατέρας μου. Μετά τον θάνατο της μητέρας μου, μου το έκοψε και μου είπε ‘κόψτε τον λαιμό σας δε με ενδιαφέρει’. Οι γονείς μου αδιαφορούσαν, ήταν ανεύθυνοι. Ο πατέρας μου με τον άντρα μου είχε μένος», είπε η ίδια.

Όπως τόνισε η μητέρα, «οι καταστάσεις ήταν πολύ δύσκολες, προέκυψε και το θέμα υγείας του παιδιού και καταρρακωθήκαμε. Πολλοί με έχουν χαρακτηρίσει ανεύθυνη. Το πήγα στο ορφανοτροφείο γιατί κινδύνευε η ζωή του, το πήγα για να το γλυτώσω».

Η μητέρα βλέπει την 9χρονη κόρη της κάθε 20 ημέρες. Τη συνοδεύει στο νοσοκομείο για τις μεταγγίσεις, ενώ η ίδια ζει σε ένα συγγενικό σπίτι, σε κάποιο χωριό της Θεσσαλίας.

Το χρέος στη ΔΕΗ είναι 10.000 ευρώ και στη ΔΕΥΑΜΒ 2.650 ευρώ. Από το 2014 κανένας διακανονισμός δεν τηρήθηκε και το χρέος εκτοξεύθηκε.

«Είναι μία τραγική ιστορία. Όταν μία μητέρα αφήνει το παιδί της στο ίδρυμα πρέπει να έχει πάρει μία πολύ σκληρή απόφαση», είπε η Κατερίνα Τασσοπούλου, αρχισυντάκτρια του gegonota.news στο MEGA.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα θα μεταβεί στον Βόλο και θα ζητήσει από την εισαγγελία να πάρει ξανά την κόρη της ξανά στο σπίτι.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ