Βίντεο ντοκουμέντο από τις Γούβες – «Θεέ μου σε παρακαλώ. Σε παρακαλώ. Μη μου το κάνεις αυτό»

Οι συγκλονιστικές στιγμές που έζησαν οι κάτοικοι της βόρειας Εύβοιας από την καταστροφική φωτιά στην περιοχή, μέσα από δύο βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Το υλικό από τις Ροβιές και τις Γούβες, την ώρα που η πύρινη λαίλαπα έφθανε στα χωριά, πρόβαλε το Mega. «Θεέ μου σε παρακαλώ. Σε παρακαλώ. Μη μου το κάνεις αυτό», ακούγεται να λέει ένας κάτοικος, που τρέχει να σωθεί.

Στο βίντεο από τη φωτιά στις Γούβες δεν ακούγονται σειρήνες, ούτε περιπολικά, μόνο η ανάσα του λαχανιασμένη και μία προσευχή, από τον Επαμεινώνδα Χρυσαΐτη, κάτοικο του χωριού. «Οταν έγινε το μεγάλο “μπαμ” και καίγονταν δεξιά-αριστερά τα πάντα, σίγουρα τα χρειάστηκα και αρχίσαμε και τρέχαμε» τόνισε στην κάμερα του καναλιού.

Όταν η φωτιά μπήκε στο χωρίο οι άντρες έδιωξαν τα γυναικόπαιδα και έμειναν πίσω για να σώσουν τις περιουσίες τους. Πάλεψαν μέχρι την τελευταία στιγμή και όταν η φωτιά πλησίασε, έτρεξαν για να σώσουν τους εαυτού τους. «Έχανα τη ζωή μου, έχανα το σπίτι μου τον παράδεισό μου», είπε χαρακτηριστικά.

«Κάποιος προστάτευσε τα σπίτια για να μην καούν. Κάηκαν τα πάντα γύρω μας και τα σπίτια έμειναν άθικτα», σημείωσε ακόμη ο κ. Χρυσαΐτης.

Εικόνες αποκάλυψης δείχνει και το βίντεο από τις Ροβιές. Ενώ η φωτιά έκαιγε ανενόχλητη. Από τα παράθυρα των σπιτιών έβγαιναν φλόγες. Οι κάτοικοι έτρεχαν για να σωθούν μέσα σε πυκνό μαύρο καπνό, ενώ μια κραυγή αγωνίας «σπάει» τον ήχο που έβγαζαν τα καμένα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ