Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Καταθέτει εκ νέου η Γεωργία – «Κλειδί» οι τοξικολογικές εξετάσεις

Στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης θα συνεχιστεί σήμερα Παρασκευή η υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα σε πολυτελές ξενοδοχείο της πόλης το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Η 24χρονη καλείται σε νέα κατάθεση – κατά πληροφορίες θα συνοδεύεται από ψυχολόγο – αλλά και η ανήλικη φίλη της που ήταν μαζί εκείνο το βράδυ. Για κατάθεση έχουν κληθεί επίσης και ο εργοδότης της και ένα ακόμα άτομο. Αρνείται κάθε κατηγορία ο Βασίλης Λεβέντης για τον βιασμό τη στιγμή που έχει ανοίξει έρευνα στα σπίτια των εμπλεκομένων στην υπόθεση τόσο σε Θεσσαλονίκη αλλά και Αθήνα.

Για νέα κατάθεση έχει κληθεί σήμερα η Γεωργία Μπίκα για την καταγγελία βιασμού της μετά και τις καταθέσεις των εμπλεκομένων προσώπων που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας. Οι τέσσερις εμπλεκόμενοι κλήθηκαν εκτάκτως από την εισαγγελία Θεσσαλονίκης να καταθέσουν ανωμοτί, ως ύποπτοι για τον ομαδικό βιασμό της νεαρής στο πάρτι, ενώ έχει ανοίξει και έρευνα στα σπίτια τους. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας η κατάθεση της 24χρονης στην ανακρίτρια και η απολογία του 27χρονου κατηγορουμένου. Κομμάτι του παζλ και οι τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται από εξειδικευμένο εργαστήριο στην Ελβετία.

Η πρώτη δήλωση του Βασίλη Λεβέντη

Την πρώτη δημόσια δήλωση μετά τον καταιγισμό εξελίξεων για την υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη, έκανε ο 27χρονος Βασίλης Λεβέντης, ένας εκ των κατηγορούμενων για συμμετοχή σε όσα καταγγέλλει η 24χρονη Γεωργία Μπίκα, ο οποίος συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Σε δήλωσή του στον ΑΝΤ1, που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, υποστήριξε το εξής: «Επί πολλές ημέρες τόσο εγώ ως πρόσωπο, αλλά και ολόκληρη η οικογένειά μου διασύρεται, “δικάζεται”, αλλά και “καταδικάζεται”, για μια υπόθεση που εκκρεμεί σε στάδιο προδικασίας ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης».

«Καταστρατηγείται το τεκμήριο αθωότητας»

Η δήλωση συνεχίζει: «Σε ένα κράτος δικαίου, ο κάθε κατηγορούμενος (οποιοσδήποτε και αν είναι) τεκμαίρεται αθώος, μέχρι να αποδειχθεί πέρα από κάθε αμφιβολία η ενοχή του. Η μονόπλευρη υιοθέτηση μιας κατηγορίας, χωρίς στοιχειώδη γνώση και διασταύρωση των στοιχείων της δικογραφίας , δεν προάγει τον νομικό μας πολιτισμό και καταστρατηγεί με τον πιο θεαματικό τρόπο το τεκμήριο αθωότητας, που δικαιούται να απολαμβάνει ο κάθε κατηγορούμενος.

Η αβασάνιστη αποδοχή των ισχυρισμών της μιας πλευράς παραγνωρίζει ότι σε κάθε υπόθεση υπάρχει και η αντίθετη πλευρά [και στη προκειμένη περίπτωση η δική μου πλευρά, ως κατηγορούμενου]. Το να προβάλλεται η μια μόνο εκδοχή, δεν εξυπηρετεί το δικαίωμα ενημέρωσης, ούτε το κοινωνικό συμφέρον. Επέλεξα επί τόσες ημέρες να σιωπήσω, παρά το ότι στην δικογραφία υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία, που καταρρίπτουν όσα ανυπόστατα ισχυρίζεται η μηνύτρια, και το έπραξα, γιατί μόνο η Δικαστική Αρχή μπορεί να κρίνει τα πραγματικά περιστατικά της συγκεκριμένης υπόθεσης και να αποφανθεί επί αυτών.

«Οι ειδήσεις παρουσιάζουν μονόπλευρα την μια εκδοχή»

Ωστόσο, μετά τον καταιγισμό των ειδήσεων, που παρουσιάζουν μονόπλευρα την μια εκδοχή, αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδέποτε διέπραξα “βιασμό” σε βάρος της μηνύτριας, αφού η μεταξύ μας σωματική επαφή έγινε με την απόλυτη γνώση, συναίσθηση και συναίνεση της (και τούτο αποδεικνύεται από πλείστα στοιχεία της δικογραφίας).

«Ζητώ να αντιμετωπισθώ ισότιμα με την μηνύτρια»

Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα πληροφόρησης, σέβομαι απεριόριστα το δικαίωμα γενετήσιας ελευθερίας του κάθε προσώπου, ζητώ όμως να δημοσιοποιηθούν οι παραπάνω θέσεις μου, αφού βασική αρχή της δημοσιογραφίας είναι η αμφίπλευρη και αντικειμενική ενημέρωση του κοινού. Ζητώ να αντιμετωπισθώ ισότιμα με την μηνύτρια, να μην προσβάλλεται η προσωπικότητά μου, να μη προβάλλεται καταχρηστικά και εντελώς ταξικά η οικονομική θέση και η κοινωνική κατάσταση της οικογένειάς μου, ως δήθεν στοιχείο σε βάρος μου και να γίνει σεβαστό τεκμήριο αθωότητας. Εξυπακούεται ότι αυτή είναι η μια και μοναδική αποτύπωση της θέσης μου, αφού τόσον εγώ, όσο και ο συνήγορός μου, δεν πρόκειται να συντηρήσουμε την αναπαραγωγή δηλώσεων, απαντήσεων, συνεντεύξεων και σχολίων», δήλωσε ο κατηγορούμενος.

Κύκλωμα με διεθνή «πλοκάμια»

Την ίδια ώρα, η υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου ακόμα και για έρευνες για διεθνές κύκλωμα πίσω από την υπόθεση.

Ο δικηγόρος κ. Νίκος Διαλυνάς ως προς αυτό το σκέλος είπε πως η καταγγελία έγινε στην Αθήνα, διαβιβάστηκε στον βουλευτή του ΑΚΕΛ Χρ. Χριστοφίδη ο οποίος με επιστολή του στον Αρχηγό της κυπριακής Αστυνομίας αναφέρθηκε στην ύπαρξη παρομοίου κυκλώματος με την Ελλάδα στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη συμμετοχή Κυπρίων στο επίμαχο «πάρτι», αλλά και νεαρών γυναικών οι οποίες είχαν έρθει από την Κύπρο.

Χθες, ο κ. Διαλυνάς είχε αποκαλύψει πως το κύκλωμα μαστροπείας που υπάρχει στη Θεσσαλονίκη, ξεφεύγει από τα τοπικά σύνορα και ότι «είναι πολύ οργανωμένο και πολύ σοβαρό, πλησιάζει σε άλλες χώρες».

Ξεδιπλώνοντας περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση, ο κ. Διαλυνάς τόνιζε ότι «δεν έχει να κάνει μόνο με μαστροπεία, αλλά και με διακίνηση ναρκωτικών. Δεν είναι μόνο δύο “τοπικοί παράγοντες” που οργανώνουν κάποια πάρτι και φωνάζουν κοπέλες. Τα στόματα άρχισαν να ανοίγουν. Εχθές απευθύνθηκε σε εμένα άνθρωπος που μου έδωσε κάποιες σημαντικές πληροφορίες που θα τις μεταφέρω στον εισαγγελέα εφετών Θεσσαλονίκης».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ