Βιασμός 8χρονης στη Ρόδο: Με νοητική υστέρηση το κοριτσάκι – Πού στρέφονται οι έρευνες

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης του βιασμού της 8χρονης στη Ρόδο, καθώς το κοριτσάκι έχει νοητική υστέρηση, όπως και η μητέρα της. Πού στρέφει την προσοχή της η Αστυνομία.

Σοκαρισμένο παρακολουθεί το Πανελλήνιο την υπόθεση βιασμού της 8χρονης στη Ρόδο, η οποία έχει νοητική υστέρηση, όπως και η μητέρα της. Η υπόθεση έγινε γνωστή μετά από ανώνυμη καταγγελία στην οποία εμφανιζόταν το κοριτσάκι ως μέλος πολυμελούς οικογένειας (η μητέρα έχει 4 παιδιά από δύο συντρόφους) ως θύμα βιασμού, με τις Αρχές να αναζητούν το δράστη στο στενό συγγενικό της περιβάλλον.

Οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι της και μετέφεραν το παιδί για έλεγχο στην ιατροδικαστική υπηρεσία και ακολούθως για προσωρινή φύλαξη και φροντίδα στην παιδιατρική κλινική. Στη συνέχεια, με εντολή εισαγγελέα, αφαιρέθηκε προσωρινά η επιμέλεια από τη μητέρα και ανατέθηκε σε επιτελείς του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Ρόδου.

Ο ιατροδικαστής απεφάνθη ότι στο σώμα και στα απόκρυφα σημεία του παιδιού υφίστανται ενδείξεις, δηλωτικές κακοποίησης. Δεν έχει ξεκαθαρίσει ως τώρα όμως ο τρόπος που αυτά προκλήθηκαν με αποτέλεσμα να μην έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο (μικρές θεωρούνται οι πιθανότητες αλλά υφίστανται) η ανήλικη να έχει αυτοτραυματιστεί.

Η παιδοψυχολόγος δεν κατέληξε σαφώς στο τι έχει συμβεί

Λόγω νοητικής στέρησης του παιδιού η εξέταση της χθες, παρουσία παιδοψυχολόγου, ενώπιον αξιωματικού της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, δεν υπήρξε διαφωτιστική. Η παιδοψυχολόγος στην πολύωρη κατάθεση της δεν κατέληξε χθες σαφώς στο τι έχει συμβεί αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατική».

Πιθανολογήθηκε ότι οι κακοποιήσεις μπορεί να προήλθαν από αντικείμενο. Το παιδί φέρεται να έχει «παράπονο» με συγγενικό του πρόσωπο, αλλά δεν έχει προκύψει με βεβαιότητα ακόμη αν υπάρχει δράστης, καθώς και η ταυτότητά του. Θα απαιτηθούν προφανώς κι άλλες συνεδρίες κι άλλοι τρόποι προσεγγίσεως του παιδιού προκειμένου να ξεκαθαρίσει τι έχει συμβεί.

Μεγάλη ευθύνη ανατροφής είχαν αναλάβει ο παππούς και η γιαγιά

Η μητέρα φέρεται να έχει και αυτή νοητική στέρηση και μετά τη γέννα του τέταρτου παιδιού της, εκτός γάμου (ο σύζυγος της είναι ναυτικός), είχε παραγγελθεί και είχε διενεργηθεί κοινωνική έρευνα στην οικογένεια. Μεγάλο μέρος της ευθύνης για την ανατροφή των παιδιών είχαν αναλάβει οι παππούδες.

Μάλιστα χθες η γιαγιά της ήταν απαρηγόρητη. «Κλαίω από το πρωί. Εμείς τα μεγαλώσαμε. Το πήραν στο ορφανοτροφείο γιατί το είχαν βιάσει. Τώρα τελευταία έγινε ο βιασμός, ποιος ήταν δεν ξέρω» είπε σύμφωνα με το Mega.

.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ