Βατόπουλος: Ο κίνδυνος υπάρχει, το μήνυμα δεν είναι ότι καταργείται η μάσκα

Μπορεί από σήμερα να κυκλοφορούμε στους εξωτερικούς χώρους χωρίς μάσκα, ωστόσο ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος υπογραμμίζει πως ο κίνδυνος υπάρχει. «Απλώς, δεν υπάρχει λόγος να τη χρησιμοποιούμε όταν είμαστε έξω και δεν υπάρχει συνωστισμός», υπογράμμισε.

Για την ομόφωνη, όπως είπε, απόφαση να μην είναι υποχρεωτική η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους μίλησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, τονίζοντας πως το μήνυμα δεν είναι ότι καταργείται η μάσκα.

«Ομόφωνη ήταν η απόφαση να μη φοράμε μάσκα όπου δεν υπάρχει συνωστισμός», τόνισε ο κ. Βατόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για την απόφαση της Επιτροπής να καταργηθεί η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους.

«Ο κίνδυνος υπάρχει, το μήνυμα δεν είναι ότι καταργείται η μάσκα, απλώς δεν υπάρχει λόγος να τη χρησιμοποιούμε όταν είμαστε έξω και δεν υπάρχει συνωστισμός», τόνισε.

Τουρισμός

Σχετικά με τον Τουρισμό είπε ότι, «ακόμα δεν έχει στηθεί το σχέδιο για το τι θα γίνει» και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την κατάσταση, αφού «οι άνθρωποι στα νησιά έχουν εμβολιαστεί και υπάρχουν τα self test».

Όπως είπε πάντως, «αυτήν την εβδομάδα θα ληφθούν αποφάσεις για τον Τουρισμό».

«Το μήνυμα είναι ότι, όλοι πρέπει να εμβολιαστούν, κυρίως αυτοί που εργάζονται στον Τουρισμό», τόνισε.

Μετάλλαξη «Δέλτα»

Ερωτηθείς τέλος για τη μετάλλαξη «Δέλτα», που επικρατεί και εξαπλώνεται στη Βρετανία, είπε πως «οι μεταλλάξεις που επικρατούν είναι αυτές που μεταδίδονται ευκολότερα».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ