Βατόπουλος για μετάλλαξη Δέλτα: Να εξεταζόμαστε ακόμα και με συμπτώματα συναχιού

Με κρυολόγημα μοιάζουν τα συμπτώματα της μετάλλαξης Δέλτα και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο θα πρέπει ο κόσμος να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και να εξετάζεται ακόμα και σε περίπτωση συναχιού, όπως είπε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Έχουμε ένα εργαλείο, τον εμβολιασμό και δεν τον χρησιμοποιούμε όσο θα έπρεπε», είπε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος για τα χαμηλά νούμερα εμβολιασμένων ανά την Ελλάδα. Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», στον ΑΝΤ1, ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων είπε ότι είναι λογικό να υπάρχουν ανασφάλειες στον κόσμο που να σχετίζονται με τον εμβολιασμό, αλλά αυτό εν πολλοίς «οφείλεται στην υπερδημοσιοποίηση των παρενεργειών που έχουν παρατηρηθεί. Μάλιστα αυτό γίνεται ευρέως στα social media, όπου παρουσιάζονται πολλές περιπτώσεις, οι οποίες δεν είναι κατ΄ ανάγκη σχετιζόμενες με τον εμβολιασμό και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να ξεκαθαρίζονται αμέσως από τις αρμόδιες Αρχές».

Σε ό,τι αφορά στην πορεία των κρουσμάτων, ο κ. Βατόπουλος είπε ότι είναι εξαιρετικά πιθανό να καταγραφεί μια αύξηση των κρουσμάτων την οποία θα μπορούσαμε να την αποκαλέσουμε και 4ο κύμα. «Αυτή η αύξηση μπορεί να έρθει είτε το φθινόπωρο, είτε νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι, αλλά δεν μπορεί να υπάρξει σαφής πρόβλεψη, καθώς όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος», τόνισε.

Τέλος και μεταξύ άλλων, ο κ. Βατόπουλος αναφέρθηκε και στη μετάλλαξη Δέλτα, λέγοντας πως όντως φαίνεται να υπάρχει μια διαφοροποίηση στα συμπτώματα, καθώς «μοιάζουν περισσότερο με αυτά του κρυολογήματος. Υπάρχει συνάχι και λιγότερο ξηρός βήχας ή ανοσμία, όπως γνωρίζαμε μέχρι τώρα». Γι’ αυτό, είπε ο κ. Βατόπουλος «θα πρέπει να εξεταζόμαστε ακόμα και στην περίπτωση που έχουμε ένα απλό συνάχι».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ