Βατόπουλος: Αφού έχουμε απαγόρευση κυκλοφορίας, ο καθένας πρέπει να ελέγχεται πόσες ώρες βγήκε Κύριο

Για τα σενάρια να ανοίξει η αγορά με τρίωρο SMS και τι θα γίνει με το lockdown μίλησε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Μικροβιολογίας Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Σύμφωνα με τον Αλκιβιάδη Βατόπουλο, ο «κόφτης» στα SMS εν μέσω lockdown είχε τεθεί ως πρόταση από τα Χριστούγεννα, αλλά δεν πραγματοποιήθηκε λόγω τεχνικών προβλημάτων.

«Από την αρχή που τέθηκε το θέμα είχαμε ζητήσει το SMS να είναι πραγματικό. Να μην στέλνεις συνεχή SMS. Τέθηκε θέμα προσωπικών δεδομένων το οποίο εγώ προσωπικά δεν κατάλαβα. Είναι προφανές και λογικό» ανέφερε ο κ. Βατόπουλος στο MEGA και συμπλήρωσε:

«Αφού υπάρχει περιορισμός κυκλοφορίας ο καθένας πρέπει να ελέγχεται πόσες ώρες βγήκε από το σπίτι του».

Όπως επισήμανε, στη δεύτερη βδομάδα του σκληρού lockdown που διανύουμε, δεν έχουν αλλάξει πολλά. «Το σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει ανεξέλεγκτη αύξηση κρουσμάτων, υπάρχουν όμως αναζωπυρώσεις σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Ο στόχος είναι να μην καταρρεύσει το σύστημα Υγείας, ο οποίος και επετεύχθη».

Τα επιδημιολογικά δεδομένα θα αξιολογηθούν αύριο, επανέλαβε, οπότε και θα παρθούν αποφάσεις.

Ο κ. Βατόπουλος εξήγησε πως στην Αθήνα υπήρχε ο φόβος της ραγδαίας μετάδοσης, για αυτό ελήφθησαν αυτά τα μέτρα, ενώ στη Θεσσαλονίκη, όπου τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν είναι ανησυχητικά στον βαθμό, έγινε lockdown σε συγκεκριμένες γειτονιές της πόλης.

«Αν και αυτό είναι σωστό», εκτίμησε, «είναι δύσκολα εφαρμόσιμο» και είπε πως «αυτό που χρειάζεται είναι ατομική ευθύνη».

Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και τις διαδηλώσεις. «Είναι πολύ κακό».

«Η κατάσταση θα αλλάξει όταν θα έχει ανοσία το 60% του πληθυσμού, ή οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες» υπογράμμισε, εκτιμώντας ότι κάτι τέτοιο θα έχει γίνει μέχρι το καλοκαίρι.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ