Βασιλακόπουλος: Θα κάνουμε κανονικό Πάσχα – Τι είπε για λιανεμπόριο, σχολεία

Η εκτίμηση του καθηγητή για Πάσχα και άνοιγμα εμπορίου και σχολείων.

Αισιόδοξος πως φέτος θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε ένα «κανονικό Πάσχα» εμφανίστηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, παρά την τρέχουσα επιδημική έξαρση.

Μιλώντας το πρωί της Κυριακής στον Τ/Σ Open, ο ίδιος ανέφερε, αρχικά, πως ο κορονοϊός μεταλλάσσεται συνεχώς αλλά και ότι τα εμβόλια είναι απολύτως αποτελεσματικά.

«Ο ιός μεταλλάσσεται διαρκώς. Σε ένα 6μηνο το βρετανικό στέλεχος θα είναι το φυσιολογικό. Η μετάλλαξη δεν σκοτώνει προς το παρόν περισσότερο. Τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά απολύτως για τα στελέχη. Ωστόσο, πρέπει να προσέχουμε περισσότερο γιατί είναι μεγαλύτερη η μεταδοτικότητα». Εξάλλου, «αν χρειαστεί στο μέλλον, τα εμβόλια θα προσαρμοστούν» πρόσθεσε ο καθηγητής.

Έπειτα αναφέρθηκε στις πιθανές ημερομηνίες ανοίγματος τις αγοράς λέγοντας πως είναι πιο εφικτό να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 22 Μαρτίου και να ακολουθήσουν τα σχολεία τον Απρίλιο.

«Στο λιανεμπόριο ειδικά στις μικρές επιχειρήσεις και με ραντεβού στις μεγάλες, δεν θα έχουμε συνωστισμό. Νομίζω μπορεί να ανοίξουν τα καταστήματα. Είναι εφικτό να γίνει στις 22 Μαρτίου», υποστήριξε συγκεκριμένα ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Στις μεγάλες πόλεις μπορούν να ανοίξουν με ραντεβού τα μαγαζιά του εμπορίου. Ας μην ανοίξουν στην πρώτη φάση τα πολύ μεγάλα καταστήματα», συνέχισε.

Για τα σχολεία επεσήμανε ότι «είναι νωρίς να ανοίξουν μέσα στον Μάρτη, καλύτερα να μπούμε στον Απρίλη».

Καταλήγοντας, ο κ. Βασιλακόπουλος έστειλε το αισιόδοξο μήνυμα πως «θα κάνουμε κανονικό Πάσχα. Και οι εκκλησίες θα ανοίξουν, και θα πάμε στα χωριά μας» αν και κάτι τέτοιο επαφίεται στη συμπεριφορά όλων μας, όπως σημείωσε.

Αξίζει να αναφερθεί πως για άνοιγμα του λιανεμπορίου στα μέσα Μαρτίου και «κανονικό» εορτασμό του φτενού Πάσχα μίλησε χθες (ΣΚΑΪ) και ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής των ειδικών

Θυμίζουμε, τέλος, πως και ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος είχε εφράσει αντίστοιχη γνώμη στο iEidiseis, εφόσον, έως το Πάσχα, θα έχει προχωρήσει με τον αναγκαίο ρυθμό και ο εμβολιασμός των πολιτών.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ