Βασιλακόπουλος: Είμαι κάθετα αντίθετος με το 13032 – Γιατί δεν αποδίδει το lockdown

Ο Θ. Βασιλακόπουλος πιστεύει πως το 13032 θα επιφέρει πολύ μεγάλο συνωστισμό. 

Το μέτρο του SMS στο 13032 με βρίσκει κάθετα αντίθετο, δήλωσε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Σύμφωνα τον καθηγητή Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, προέβη στη εκτίμηση πως το εν λόγω μέτρο θα δημιουργήσει πολύ μεγάλο συνωστισμό και πρότεινε το λιανεμπόριο να ανοιχθεί με τη μέθοδο click in shop.

Υπενθυμίζεται πως το 13032 είναι έτοιμο και θα χρησιμοποιηθεί όταν ανοιχθούν τα μαγαζιά. Οι καταναλωτές θα έχουν χρονικό περιορισμό τριών ωρών για να κάνουν τα ψώνια τους στα ανοιχτά καταστήματα και θα έχουν τη δυνατότητα να αποστέλλουν μόνον ένα μήνυμα. 

Αυτό σημαίνει πως, πλέον, δεν θα μπορεί να χρησιμοποιείται για τον ίδιο σκοπό ο κωδικός 2 στο 13033, όπως συνέβαινε την περίοδο των Χριστουγέννων και μετά.

Γιατί δεν αποδίδει το lockdown

Παράλληλα, ο κ. Βασιλακόπουλος μίλησε για τον δείκτη θετικότητας, ο οποίος το Σαββατοκύριακο ανέβηκε πάνω από το 6% και υπογράμμισε πως τα Σαββατοκύριακα είναι πάντοτε υψηλότερος, καθότι τεστ κάνουν κυρίως αυτοί που έχουν σοβαρά συμπτώματα. 

Τόνισε, επιπλέον, πως ναι μεν η κατάσταση είναι ανησυχητική, αλλά είναι καλύτερη από αυτήν του Νοεμβρίου και πως αυτό το αποδεικνύει και ο αριθμός των διασωληνωμένων, που τότε είχε ξεπεράσει τους 600, ενώ τώρα είναι περίπου 400. «Το πρόβλημα είναι εντονότερο στην Αττική, αλλά στην υπόλοιπη Ελλάδα είμαστε καλύτερα», είπε χαρακτηριστικά.

Εν συνεχεία, ο κ. Βασιλακόπουλος διευκρίνισε πως υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους το lockdown δεν αποδίδει όσο περιμέναμε. Όπως υποστήριξε, ο κόσμος δικαιολογημένα έχει κουραστεί και βρίσκει τεχνάσματα για να αποφύγει τα μέτρα. Για τον λόγο αυτόν, προσέθεσε, θα πρέπει να αναζητήσουμε ένα νέο μείγμα μέτρων, που θα εκτονώσει την κούραση των πολιτών.

Επεσήμανε, ακόμη, πως είναι λογικό να υπάρχουν διαφορετικές οδηγίες για τις μάσκες, επειδή έχουν μεταβληθεί τα δεδομένα και σημείωσε πως η μόνη λύση είναι ο εμβολιασμός και πως όλα τα υπόλοιπα είναι ημίμετρα.

Ζήτησε, τέλος, ακόμη λίγη υπομονή και εξέφρασε την εκτίμηση πως, με την πρόοδο των εμβολιασμών, το καλοκαίρι θα είμαστε κοντά στην επιστροφή στην κανονικότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ